Voor groep 7/8 leerlingen

Welkom bij Aeres VMBO Velp

Hi wat leuk dat je op onze website een kijkje neemt! 

Er breekt een spannende tijd aan want in groep 8 kies je voor een middelbare school. Samen met jouw thuisfront maak je een keuze voor de school die het beste bij je past.

Om die keuze te maken ga je naar de open dagen van scholen, neem je een kijkje op hun websites, lees je door hun schoolfolders en praat je erover met vriendjes of vriendinnetjes die ook in groep 8 zitten en een nieuwe school zoeken.

Als je leerlingen kent die al bij Aeres VMBO Velp zitten, vraag ze dan gerust wat zij van onze school vinden. Kom naar onze open dagen en minilessen en laat je rondleiden door de leerlingen uit klas 1 die ook pas een half jaartje bij ons op school zitten. Zo krijg je een goed beeld van onze school in Velp-noord. Heb je ons online magazine trouwens al ontdekt? Kijk dan maar snel!

     

Groene en creatieve natuurtalenten passen goed bij ons onderwijs?

Persoonlijke aandacht

Aeres VMBO Velp is een groen en creatief vmbo met brede uitstroommogelijkheden. Je voelt je door persoonlijke begeleiding en aandacht gauw thuis bij Aeres VMBO Velp.

Onderbouw

In leerjaar 1 en 2 volg je behalve vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en biologie, ook een oriëntatie op zogenaamde groene vakken. Aan het eind van het tweede leerjaar wordt duidelijk of je verder gaat met de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg of de gemengde leerweg. De gemengde leerweg kun je eventueel afsluiten met het diploma theoretische leerweg (mavo). 

Aeres Extravakken

Als eerstejaars leerling kies je uit meerdere Aeres Extravakken;  Beeld & Geluid, Paard, Outdoor of Creatief. Dit Aeres Extravak wordt alleen in klas 1 aangeboden.

Bovenbouw

In leerjaar 3 begint het examenprogramma. Je doet altijd examen in Nederlands, Engels, wiskunde en een verplichte keuze uit biologie en natuurkunde/scheikunde. Afhankelijk van je leerweg, doe je ook examen in andere vakken. Daarbij hoort ook een groen praktijkvak. Lees alles over de keuzevakken in de bovenbouw.

Doe je de gemengde leerweg, dan volg je in leerjaar 4 een extra vak. Voldoe je aan bepaalde voorwaarden, dan kun je hiermee een diploma van de theoretische leerweg halen.

Stage lopen

In het vmbo ga je in klas 4 ook stage lopen bij een werkgever en dat is een aantal weken lang voor één dag per week.

Na je diploma

De meeste leerlingen kiezen voor een vervolgopleiding in het mbo. Het mbo-groen is een goede en logische keuze. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor vervolgopleidingen in de administratie, techniek, economie en verzorging. Vandaar dat we spreken van een brede uitstroom.

De leerlingenraad

Samen met de leerlingen zijn we verantwoordelijk voor de sfeer bij ons op school. We weten dat leerlingen naast het volgen van lessen met veel goede ideeën rondlopen, veel energie hebben en een sterke eigen mening kunnen laten zien.Onze leerlingen kunnen fantastisch samenwerken, zodra zij worden geholpen met ‘het zelf te doen’. Bijvoorbeeld bij het organiseren van leuke schoolactiviteiten en het laten horen van hun ideeën. Onze leerlingen denken vaak aan dingen waar docenten niet zo snel aan denken. We vinden het belangrijk om te luisteren naar de ideeën van onze leerlingen. De leerlingen raken op deze manier meer betrokken bij onze school. We komen om de 3 weken samen voor een vergadering en per periode overleggen we één keer met de schoolleiding. In de leerlingenraad is er plek voor leuke ideeën!