Voor groep 7/8 leerlingen

Welkom bij Aeres VMBO Velp

Hi wat leuk dat je op onze website een kijkje neemt! 

Er breekt een spannende tijd aan want in groep 8 kies je voor een middelbare school. Samen met jouw thuisfront maak je een keuze voor de school die het beste bij je past.

Om die keuze te maken ga je naar de open dagen van scholen, neem je een kijkje op hun websites, lees je door hun schoolfolders en praat je erover met vriendjes of vriendinnetjes die ook in groep 8 zitten en een nieuwe school zoeken.

Als je leerlingen kent die al bij Aeres VMBO Velp zitten, vraag ze dan gerust wat zij van onze school vinden. Kom naar onze open dagen en minilessen en laat je rondleiden door de leerlingen uit klas 1 die ook pas een half jaartje bij ons op school zitten. Zo krijg je een goed beeld van onze school in Velp-noord.

  

Wat bieden we jou?

Persoonlijke aandacht

Aeres VMBO Velp is een groen vmbo met brede uitstroommogelijkheden. Onze school staat bekend als een veilige school waar persoonlijke aandacht en begeleiding centraal staan.

Onderbouw

In leerjaar 1 en 2 volg je behalve vakken als Nederlands, Engels, wiskunde en biologie, ook een orièˆntatie op zogenaamde groene vakken. Aan het eind van het tweede leerjaar wordt duidelijk of je verder gaat met de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg of de gemengde leerweg. De gemengde leerweg kun je eventueel afsluiten met het diploma theoretische leerweg (mavo). Klik hier voor meer informatie over onze leerwegen.

Vier Aeres Extravakken

Als eerstejaars leerling kies je uit één van de vier Aeres Extravakken: Beeld & Geluid, Paard, Outdoor of Creatief.

  • Bij Beeld & Geluid werk je om de week met onder andere fotografie en fotobewerking, filmen en filmbewerking. En allerlei andere interessante audiovisuele ICT-toepassingen.
  • Kies je voor het Aeres Extravak Paard, dan krijg je 18 ochtenden per jaar les in paardrijden en verzorging. Dit doe je op de manege.
  • Kies je voor het Aeres Extravak Creatief, dan maak je kennis met technieken als hout- en linodruk, beeldjes maken, boetseren en koper emailleren.
  • Bij Outdoor ga je buiten op avontuur in de omliggende natuur.

Bovenbouw

In leerjaar 3 begint het examenprogramma. Je doet altijd examen in Nederlands, Engels, wiskunde en een verplichte keuze uit biologie en natuurkunde/scheikunde. Afhankelijk van je leerweg, doe je ook examen in andere vakken. Daarbij hoort ook een groen praktijkvak. Lees alles over de keuzevakken in de bovenbouw.

Doe je de gemengde leerweg, dan volg je in leerjaar 4 een extra vak. Voldoe je aan bepaalde voorwaarden, dan kun je hiermee een diploma van de theoretische leerweg halen.

Stage lopen

In het vmbo ga je ook stage lopen.

Na je diploma

De meeste leerlingen kiezen voor een vervolgopleiding in het mbo. Het mbo-groen is een goede en logische keuze. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor vervolgopleidingen in de administratie, techniek, economie en verzorging. Vandaar dat we spreken van een brede uitstroom.

De leerlingenraad

Samen met de leerlingen zijn we verantwoordelijk voor de sfeer bij ons op school. We weten dat leerlingen naast het volgen van lessen met veel goede ideeën rondlopen, veel energie hebben en een sterke eigen mening kunnen laten zien.Onze leerlingen kunnen fantastisch samenwerken, zodra zij worden geholpen met ‘het zelf te doen’. Bijvoorbeeld bij het organiseren van leuke schoolactiviteiten en het laten horen van hun ideeën. Onze leerlingen denken vaak aan dingen waar docenten niet zo snel aan denken. We vinden het belangrijk om te luisteren naar de ideeën van onze leerlingen. De leerlingen raken op deze manier meer betrokken bij onze school. We komen om de 3 weken samen voor een vergadering en per periode overleggen we één keer met de schoolleiding. In de leerlingenraad is er plek voor leuke ideeën!