Voor leerlingen die niet stil kunnen zitten

Welkom bij onze Sportklas!

Houd jij van sport? Ben jij een echte sportieveling? Wil je graag meer sporten op school? Of droom je ervan om straks sportinstructeur of zelfs gymdocent te worden? Dan is de Sportklas van Aeres VMBO Nijkerk echt wat voor jou.

In leerjaar 1 en 2 krijg jij met jouw sportklasgenoten naast de reguliere gymlessen (3 uur per week) ook nog eens 2 uur extra sport per week!

Praktische informatie

 • Leerjaar: 1 en 2
 • Leerweg: bb, kb, gl en tl + (nieuwe leerweg vanaf 01-08-2024)
 • Toelatingseisen: Geen.
 • Kosten: € 0,-
 • Onderdelen o.a.:
  • Buitensporten
  • Zaalsporten
  • Sport clinics

Voor wie is de sportklas?

Jij bent een echte doener met een sportieve instelling die graag actief bezig is zowel buiten als in de gymzaal. Je hoeft natuurlijk geen topsporter te zijn, maar je moet er voor open staan om nieuwe dingen te leren. Jij bent op zoek om jouw grenzen te verleggen en vooral wil je jezelf op fysiek vlak uitdagen en ontwikkelen.

Wat doe je in de sportklas?

Tijdens de extra lessen is het aanbod gericht op het verbreden en verdiepen in verschillende sportactiviteiten. Zo krijg je tijdens deze lessen meer te weten over volleybal, atletiek en voetbal, maar ook free running, klimmen, outdoor activiteiten. Daarnaast krijg je speciale sport clinics van interessante sporttalenten of docenten. Aan de ene kant dus sporten die je vast en zeker al gedaan hebt en aan de andere kant ‘nieuwe’ sporten.

Doorstroom mogelijkheden 3 en 4 leerjaar en MBO

In het 3e en 4e leerjaar maak je een keuze voor een keuzevak. Een mooie aansluiting zijn de keuzevakken die Aeres VMBO Nijkerk aanbiedt in de richting van Outdoor en Adventure.

 

Is het jouw droom om door te leren in het MBO als sportinstructeur dan zijn er vele mogelijkheden. Bij Aeres MBO Nijkerk kun je doorstromen naar onze eigen buitensport opleiding. Dit is een groene opleiding voor Sport & Bewegen waarmee je hetzelfde diploma haalt als bij het ROC. Deze opleiding richt zich alleen meer op de outdoor en buitensporten.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Sportklas van Aeres VMBO Nijkerk? Neem dan contact met ons via e-mail of telefonisch op nummer 088-0205900.