Voortgang Limpio na winst Waste Battle

Date

Limpio

Op 13 maart 2022 heeft Aeres VMBO Sneek de vijfde editie van de jaarlijkse Waste Battle gewonnen. Naomi de Jong en Hedwig Steigenga van Aeres VMBO Sneek werden gekozen als winnaar. Zij presenteerden een heuptasje waar je je waterflesje en eventueel klein afval in kan doen. Ook handig tijdens evenementen, want het worden tasjes met ruimte voor een duurzame festivalbeker. Om het project zo duurzaam mogelijk te houden, zullen de tasjes worden gemaakt van 'afval'. De zeer toepasselijke naam van het heuptasje is 'Limpio', wat in het Spaans 'schoon' betekent.

Eind november 2022 hebben de beide leerlingen met kunst & cultuur docent Afke Hepkema een bezoek gebracht aan de recycle boulevard bij Estafette (een onderdeel van Omrin). Het Upcycle Atelier van Estafette heeft inmiddels diverse restmaterialen verzameld, waaronder oud textiel en afgedankte boodschappentassen. Samen met stylist Wilma Stienstra-Rietdijk zijn een aantal prototype tasjes ontworpen en ontwikkeld. De eerste resultaten zien er goed uit! 

Inmiddels hebben onder andere Zandstra Zeilmakerij en Zeilmakerij Sterk uit Sneek oude zeildoeken gedoneerd aan dit project. Het kan dus zomaar zijn dat je straks een heuptasje draagt van een zeil dat ooit in augustus gebruikt is tijdens één van de spannende zeilwedstrijden op het Sneekermeer!

Het plan is om 150 unieke heuptasjes te produceren die in de Sneekweek 2023 zullen worden uitgedeeld, in samenwerking met Jumbo Kooistra Sneek en Stichting Sneekweek. Aan de productie, promotie en lancering van deze prachtige limited edition tasjes wordt de komende periode hard gewerkt. Houd dus voor meer nieuws onze website en social media accounts in de gaten!