Heb jij een vmbo-advies? Ben je creatief en graag praktisch bezig? Dan is de Groene Atelierklas misschien wel iets voor jou! Naast de normale vmbo-vakken krijg je in deze klas veel praktijklessen.  De Groene Atelierklas is voor creatieve leerlingen die graag iets bedenken en willen maken.

Inhoud lessen

Bij de Groene Atelierklas staan ontwerpen en creëren centraal. Je volgt creatieve workshops in de ‘groene sector’ en maakt zo kennis met uiteenlopende vormen van onder andere kunst, cultuur, upcycling en vakmanschap. Van LandArt, tekenen, eco-printen, schilderen, fotograferen, bloemwerk, stylen tot 3D-productontwerp. Het werk dat je hebt gemaakt, mag je zelf presenteren op exposities. 

In de lessen word je uitgedaagd om vanuit verschillende oogpunten naar een object te kijken. Hoe zit het precies in elkaar? Hoe gebruiksvriendelijk moet het zijn? Hoe komt het eruit te zien? Ga je voor design of functionaliteit? Is het item duurzaam? Wat doe je met restproducten? Verschillende technieken worden ingezet bij het maken van (originele) artikelen. De Groene Atelierklas is voor creatieve leerlingen die graag iets bedenken en willen maken. Relevante ervaring is niet vereist, het belangrijkste is dat je out-of-the box kunt denken.