Aeres VMBO Sneek doet mee aan het nationale schoolontbijt!

Date

Aanstaande vrijdag 10 november doen wij mee aan het nationale schoolontbijt! Onze kinderen schuiven op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag! Deze dag mogen de kinderen voor één keer zonder ontbijt naar school! Zo leren en ervaren kinderen op een feestelijke manier hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten.  

Wat staat er dit jaar op tafel?  

Bij het nationale schoolontbijt hoort vers brood. Kinderen kunnen kiezen uit volkoren, tarwebrood, volkoren tarwebolletjes en volkoren tarwebolletjes met rozijnen. Volkorenbrood is immers de broodsoort met de meeste vezels, vitaminen en mineralen. De kinderen kunnen er verschillend beleg op doen zoals 100% pindakaas, hummus, kaas 30+ of light jam. Bij het nationaal schoolontbijt staat biologische halfvolle yoghurt op tafel. Maar ook crunchy muesli halfvolle melk, thee, komkommer, volkoren matze crackers koning tomaten, appels en mandarijnen.  

Voedselbank

Het overgebleven ontbijt wordt met April Storm docent Engels van het VMBO met de leerlingen naar de voedselbank gebracht.  

Ben je nieuwsgierig naar onze school?

Op 15 november 2023 organiseert Aeres VMBO Sneek een Doedag voor leerlingen van groep 7 en 8, van 09.00 tot 16.30 uur. Toekomstige vmbo- en mbo-leerlingen zijn ook welkom (met eventueel ouders/verzorgers) op de Open avond tussen 19.00 tot 21.00 uur.