Opbrengst Aeres Kerstmarkt 2023 naar kinderafdeling MCL

Date

Leerlingen overhandigen cheque ter waarde van 500 euro voor speeltuinjungle

De laatste week voor de kerstvakantie staat op onze school altijd in het teken van allerlei projecten, met als kers(t) op de taart: De Aeres Kerstmarkt. In deze decemberweek wordt gewerkt in projectgroepen en zijn er allerlei workshops. De onderbouw leerlingen werken drie ochtenden in themagroepen om leuke kerstartikelen en lekkere hapjes te maken en optredens te oefenen. Alle producten zijn tijdens de Aeres Kerstmarkt op donderdag 21 december jl. verkocht en er zijn culturele voorstellingen gedaan. De opbrengst wordt altijd geschonken aan een goed doel. Dit jaar hebben een aantal tweedejaars leerlingen een cheque van 500,00 kunnen schenken aan het MCL, ten behoeve van het initiatief van Stichting Vrienden van ons ziekenhuis en Stichting Prins Max.

Waar gaat het geld naartoe?
Het initiatief: het realiseren van een speeltuin in Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) ten behoeve van de kinderafdeling. Een lang gekoesterde wens van het ziekenhuis en van alle kinderen die (helaas) in het ziekenhuis moeten verblijven. Hierdoor wordt een natuurlijke, veilige en groene omgeving gecreëerd die zal bijdragen aan de persoonlijke gezondheid van de patiënten in het ziekenhuis. Het is ontspannend, draagt bij aan de ontwikkeling en het herstel van kinderen, bevordert de zingeving en stimuleert tot sociaal contact en uiteraard tot beweging. Jan Willem Uringa, ZE manager: “Het is al jaren een grote wens om deze voorziening te realiseren. Er zal van alles te zien en te beleven zijn. Als ik er al blij van word… hoe blij worden kinderen en gezinnen hier dan van?”

Wat gebeurt er nu?
De voorbereidingen van dit mooie plan zijn inmiddels gestart. Er is een prachtig ontwerp gemaakt door Snoek Puur Groen en er moeten door het ziekenhuis de nodige vergunningen aangevraagd worden. De uitvoering van het gehele project zal in totaal zo'n half miljoen euro gaan kosten. Donaties zijn daarom van harte welkom.

Hoe kun jij meedoen?
Stichting Vrienden van ons ziekenhuis zal diverse activiteiten gaan organiseren om de financiering rond te krijgen. Zo is er eind september een sportief event. Er wordt dan een urban trail in en rondom het ziekenhuis gemaakt. Met deze sponsorloop zal geld opgehaald worden en de snelste sporter wint een leuke prijs.

Wanneer is de groene speeltuin klaar?
De bedoeling is dat er volgend jaar, rond februari 2025, wordt gestart met de daadwerkelijke bouw van de speeltuinjungle. De opening zal rond de zomer van 2025 gevierd worden. We hopen hier dan uiteraard met de leerlingen van onze groene school weer bij aanwezig te zijn!

Een bijdrage leveren?

Doneren kan uiteraard. Klik hieronder om naar de website van Stichting Vrienden van ons ziekenhuis te gaan.

Op de foto's hieronder staan (v.l.n.r.): Idrisa Wielsma, Ismael Yettefti, Jan Willem Uringa (MCL), Mads Bouma en Jordi Langebeek