Aeres VMBO Leeuwarden met 2 teams naar Skills The Finals!

Date

Kwalificaties Skills succesvol

Op vrijdag 9 februari jl. hebben drie teams, in de categorie├źn groen, bloem en voeding, onze school vertegenwoordigd bij de Skills kwalificatiewedstrijden in Leeuwarden. Het was een superspannende strijd tussen de geselecteerde groepjes vierdejaars leerlingen van diverse scholen uit de omgeving. Maar de inzet werd beloond. Er hebben maar liefst 2 tweetallen gewonnen!

De teams van tuinontwerp en -aanleg (groen) en van bloemwerk (bloem) zijn beide eerste geworden bij de kwalificatiewedstrijden. Zij gaan door naar de nationale finales van Skills The Finals op 21 maart 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Over Skills Talents

Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. Het is voor leerlingen die wel van een uitdaging houden, of wel een uitdaging kunnen gebruiken. Binnen negen verschillende profielen kunnen leerlingen hun kennis en kunde testen en het opnemen tegen leeftijdsgenoten. WorldSkills Netherlands maakt vmbo-scholieren en mbo-studenten bewuster van hun talenten, kansen en mogelijkheden.

Het inspireert deze jongeren om na te denken over hun toekomst, daagt hen uit om het beste uit zichzelf te halen en motiveert hen om zich hier volledig voor in te zetten. Dit draagt bij aan de trots en passie van vakmannen en vakvrouwen, het succesvol afronden van hun opleiding en het maken van een goede start in hun loopbaan.