Aeres dansteam nummer 1 bij Dance Battle

Date

Professionele choreografie├źn en heel veel blije gezichten

IKC Prins Constantijn (PO) werd unaniem als winnaar gekozen door zowel de vakjury als de kinderjury: een vurige dans met mooie en pure inleving. “We wisten dat we gingen winnen!”, vertelt een van de leerlingen met een stralend gezicht. “Het is belangrijk welk verhaal je vertelt, hoe je overkomt en dat je plezier in het dansen hebt”, aldus de jury.

Leerlingen stonden te schitteren op het podium en het publiek genoot zichtbaar. Beide battles werden op mooie wijze geopend door dansers van de Dance Up! en Dance Company 058. Al met al een prachtige danservaring voor alle leerlingen, waarbij het plezier van de gezichten afspatte en ze hun dansmoves naar een hoger niveau tilden. “Leerlingen ontdekken plezier in dans én ze staan op een podium. Daar groeien leerlingen van. Letterlijk en figuurlijk. Er zijn leerlingen die al voor het derde jaar achtereen meedoen!”, vertelt Gretha Straatsma (coördinator VO). Ze kregen deze vijfde editie les van dansdocent Kyara Krans en Emana Djuliman.

Wisselbeker en danslessen voor de winnaars!

De choreografieën zijn gemaakt door ervaren dansdocenten. Alle gemaakte choreografieën werden beoordeeld door een vakkundige vakjury. Dit waren Cato Steemers (JDOF), Nannette van Tongeren (Dance Up!) en Femke van de Wiel (Kunstkade). De battelende jongeren werden beoordeeld door Meysam Zeynalabedin (Dance Company 058), Douwe van der Wal (The Factory) en Nannette van Tongeren (Dance Up!). Behalve de felbegeerde wisselbekers kregen de winnaars van beide battles danslessen aangeboden op een dansschool naar keuze.