Voor groep 7/8 leerlingen

Je bent bijna klaar met de basisschool. Nu is het tijd om een leuke middelbare school te kiezen die bij jou past! Heb jij iets met dieren, planten, eten en drinken, natuur en duurzaamheid? Dan is Aeres VMBO Almere dé school voor jou. Naar een nieuwe school gaan is best spannend. Een nieuwe omgeving, nieuwe kinderen en nieuwe docenten. Maar wij zijn een kleine, persoonlijke en veilige school waar iedereen elkaar kent en veel gezelligheid is. Jij zal je snel op je gemak voelen en nieuwe vrienden maken.

 

Wat is een vmbo-groenschool?

Aeres VMBO Almere is een vmbo-groenschool waar kinderen les krijgen in de leerwegen bb, kb, gl en Het Groene Lyceum. Maar wat houdt groen onderwijs in en hoe zijn wij anders dan andere vmbo-scholen? Het zit zo, je krijgt les in dezelfde vakken als op een andere middelbare school. Denk aan de vakken Wiskunde, Nederlands, Engels en Aardrijkskunde. Maar bij Aeres VMBO Almere krijg je óók les in groenvakken. Je krijgt namelijk het profielvak Groen. Wij hebben de vakken waarin je bij ons les krijgt in een overzicht op een rijtje gezet.

Het profielvak Groen

De vakken Bloem, Dier, Groen en Food horen bij het profielvak Groen. Als jij graag lekker bezig bent zijn dit leuke vakken voor jou! De vakken binnen het profielvak Groen draaien namelijk om de praktijk. Onze school heeft een eigen dierenverblijf, keukens en een kas vol planten en bloemen. In leerjaar 3 kun je kiezen uit verschillende keuzearragementen.

Het Groene Lyceum

Heb je minimaal een TL/havo advies? Ben je iemand die niet alleen in de schoolbanken wilt zitten, graag dingen zelf ontdekt én in zes jaar naar het hbo wilt? Kies dan voor Het Groene Lyceum. In Het Groene Lyceum (HGL) haal je je gl/tl-diploma én een mbo-diploma Toegepaste Biologie op niveau 4. Je hebt dus na zes jaar je mbo-4 diploma! Na je opleiding kun je nog alle kanten op: direct naar het hbo (ook naar niet-groene opleidingen) of beginnen met een beroep. Belangrijke kenmerken van HGL zijn onderzoeken, ontwerpen en ondernemen. Je wisselt daarbij tussen theorie en praktijk, projecten en stages. We doen een groot beroep op je zelfstandigheid en op het samenwerken met anderen. Veel opdrachten moet je digitaal verwerken: elke leerling heeft dan ook een laptop!

Leuke dingen doen

Dit begint eigenlijk al tijdens de introductieweek. School moet natuurlijk wel leuk zijn! Daarom organiseren wij veel leuke projecten en activiteiten. En wat dacht je van toffe schoolfeesten? Bij ons op school ontwikkel je talenten. Neem een kijkje op ons Instagram en Facebook-pagina voor nog veel meer leuks.

Kom kennis maken

Ben je nieuwsgierig geworden? Benieuwd naar ons dierverblijf? Of het schoolplein en de kantine? Leuk! Kom tijdens onze informatieavonden met je ouders kijken bij ons op school. Je kunt dan deelnemen aan verschillende minilessen en maakt kennis met onze docenten. Ook ben je welkom tijdens onze open dag. Dan kun je aan verschillende workshops en activiteiten deelnemen. Op deze manier maak je kennis met de vakken die bij ons op school worden gegeven en kun je sfeer proeven.

Wat kun je met een vmbo-diploma van Aeres VMBO Almere?

Doe je een vmbo-opleiding dan zit je vier jaar op de middelbare school. Heb je eenmaal je diploma behaald, dan kun je makkelijk doorleren. Je kunt bijvoorbeeld een mbo-opleiding gaan volgen. Dat kan bij een groenopleiding van Aeres MBO Almere. Met het profiel Groen kun je namelijk alle kanten op. Wil je iets heel anders gaan doen? Kies dan voor een andere mbo-opleiding.

Wil jij je aanmelden?