Een middelbare school kiezen doen ouders/verzorgers en hun kind samen. Je wilt als ouder/verzorger zoveel mogelijk informatie verzamelen en kinderen willen vooral sfeer proeven. Door onze informatieavonden en open dagen te bezoeken kunnen ouders en kinderen sfeer proeven en een kijkje nemen in onze keuken. Op deze manier kan een kind al een indruk krijgen of hij/zij zich thuis zou voelen op Aeres VMBO Almere. Wij vinden dit heel belangrijk, want een leerling brengt een belangrijk deel van zijn of haar jeugd door op onze school.

Informatieavond

Tijdens onze informatieavonden zijn zowel ouders/verzorgers als leerlingen van harte welkom. Op deze avond hebben wij een vast programma voor de ouder/verzorger en voor groep 7 en 8 leerlingen dat om 19.00 uur begint. De informatieavond start met een presentatie over ons vmbo groen-onderwijs. Daarna kunnen de groep 7 en 8 leerlingen kiezen uit verschillende mini-lessen. Op deze manier kunnen zij kennis maken met de groenvakken Voeding, Bloem, Dier, Groen en vakken als Wiskunde, Nederlands en Biologie. De ouders/verzorgers krijgen in de tussentijd een uitgebreide rondleiding.

De informatieavonden van Aeres VMBO Almere vinden dit jaar plaats op dinsdag 29 oktober en donderdag 31 oktober. Op dinsdag is de avond bestemd voor leerlingen met een BL/KL advies. Op donderdagavond 31 oktober staan de deuren geopend voor leerlingen met een GL en hGL advies. Beide avonden hebben geen vrije inloop, de programma's starten om 19.00 uur. 

Open dag

Tijdens de open dagen van het Aeres VMBO Almere valt er veel te beleven! Wij hebben in de meeste lokalen verschillende workshops en activiteiten waar zowel de leerlingen als ouders/verzorgers aan mee kunnen doen. Op deze dagen hebben wij geen vast programma en kunt u vrij binnen lopen.