Een middelbare school kiezen doen ouders/verzorgers en hun kind samen. Je wilt als ouder/verzorger zoveel mogelijk informatie verzamelen en kinderen willen vooral sfeer proeven. Door onze informatieavonden en open dagen te bezoeken kunnen ouders en kinderen sfeer proeven en een kijkje nemen in onze keuken. Op deze manier kan een kind al een indruk krijgen of hij/zij zich thuis zou voelen op Aeres VMBO Almere. Wij vinden dit heel belangrijk, want een leerling brengt een belangrijk deel van zijn of haar jeugd door op onze school. 

De Open dag vindt plaats op 1 maart 2024. Op het aanmeldformulier (onder) kunt u een tijd en dag kiezen. De open dagen zijn bestemd voor leerlingen die nu in groep 7 of 8 zitten en alleen als u zich heeft aangemeld, kunt u het Open Huis bijwonen.

Kan je niet wachten en wil je graag alvast online kennis maken? Op deze pagina vind je o.a. video's van opgenomen presentaties en lees meer info over de praktijkvakken.


Kledingruilbeurs op de open dag – Doneer uw gedragen maar onbeschadigde kleding
Aeres VMBO Almere is een UNESCO school en valt onder de internationale organisatie Ecoschool.
Vanuit deze gedachten organiseren leerlingen tijdens deze open dag een kledingruilbeurs.
U kunt bij de stand van UNESCO en Ecoschools uw kleding ruilen tegen andere kleding of achter laten voor donatie. Zo dragen wij als school en de leerlingen als onderdeel van ons Ecoteam ons steentje bij aan duurzaamheid en het bestrijden van armoede.

Informatie over toelating

Aanmelden gaat volgens de procedure via Digidoor in Almere. Ouders schrijven in voor 3 scholen.
Is Aeres VMBO Almere de eerste school van voorkeur, dan volgt er een link naar de aanmelding van Aeres zelf.

Meer informatie over de procedure staat op Kiesjeschoolinalmere.nl. of klik hier.

Aanmelden Open Huis