Bronzen medaille Eco-schools voor Aeres VMBO Almere

In het schooljaar 2016-2017 heeft het eco-team van Aeres VMBO Almere de bronzen Eco-Schools medaille uitgereikt gekregen. Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. Het eco-team heeft onderzocht hoe duurzaam de school is en hoe zij dit kunnen verbeteren.

Hierdoor heeft duurzaamheid een plek gekregen binnen de school door middel van themaweken, praktische opdrachten en projecten. Met als startthema afval.

Behaalde medaille

Sinds september 2014 is Aeres VMBO Almere aangesloten bij Eco-Schools. Alle scholen die aangesloten zijn werken volgens het internationale zevenstappenplan aan duurzaamheid op hun eigen school. In juni kreeg het Aeres VMBO Almere bericht dat de bronzen medaille van de Eco-Schools behaald is. De medaille is niet alleen de verdienste van het eco-team bestaande uit leerlingen van klas 1, 2 en 3 maar ook docenten en conciërges hebben ondertussen veel thema’s van de Eco-Schools opgenomen in de lessen en projecten.

Afval

Eco-Schools richt zich op tien thema’s. Als startthema is afval gekozen, een dagelijks terugkerend probleem binnen en buiten de school. Veel afval wordt nu binnen de school bij de bron gescheiden en apart opgehaald. Het eco-team vulde duurzaamheid-scans in over duurzame onderwerpen, als voeding, afval, energie, water, mobiliteit, veiligheid, hygiëne, en groen om de school. Alle activiteiten rondom het thema afval hebben ervoor gezorgd dat de bronzen medaille is behaald.

Zilver

De volgende stap en doel is het behalen van de zilveren medaille. Voor het komende schooljaar kiest het eco-team een ander thema waarvan communicatie er één van is. Daarna volgt de internationaal door de VN erkende Groene Vlag.