Online kennismaking - Aeres VMBO Almere

Hoi! Welkom bij Aeres VMBO Almere. Normaal gesproken ontvangen we je op een open dag bij de voordeur, met een kopje koffie en wat lekkers. Maar dat kan nu even niet. Om je toch zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je schoolkeuze, kun je op deze pagina meer lezen over onze school, video's bekijken en live chatten met medewerkers. Allemaal vanaf je eigen, comfortabele bank! 

Hoe werkt deze online kennismaking?

Nu jullie je aan het oriënteren zijn op een leuke middelbare school, wil je natuurlijk graag weten hoe het er aan toe gaat op onze school: Hoe ziet het gebouw eruit? Wie zijn de docenten? Voel ik me hier thuis?

En je wilt graag informatie over de verschillende niveaus, hoe het zit met passend onderwijs en welke vakken je krijgt aangeboden. Op deze pagina krijgen jullie antwoord op al deze vragen.
Hoe? Volg het stappenplan en mis niets!

  1. Welkom: Bekijk de algemene video en maak kennis met Aeres VMBO Almere.

  2. Bekijk de presentaties en video's: Over diverse onderwerpen zoals de verschillende niveaus, passend onderwijs en het groene lyceum is informatie voor jullie beschikbaar. Scrol naar beneden om de presentaties te bekijken. 

    Om digitaal een indruk te geven van de beroepsgerichte vakken,  zijn er tijdens de praktijklessen leuke filmpjes gemaakt. Deze zijn te vinden onder aan de pagina. Zo krijgen jullie een indruk van de leuke dingen die wij doen in de les!

  3. Stel je vragen: Na het zien van de informatieve video's nog vragen? Je kunt ons mailen via vmbo.almere@aeres.nl. En uiteraard hopen we je (live of digitaal) te zien op het open huis in januari! Binnenkort hopen we je daar meer over te kunnen vertellen. 

Welkom bij Aeres VMBO Almere

Welkom! Wat leuk dat je er bent. Per onderwerp kun je video's bekijken en alvast meer informatie lezen. Onze directeur heet je graag van harte welkom via deze eerste video! 

Verschillende niveaus

Bij het kiezen van een middelbare school, komt natuurlijk veel kijken. Hoe zit het eigenlijk precies met de verschillende niveaus? Bekijk de presentatie en lees meer informatie via de knop naast de video. 

Beroepsgerichte vakken

Aeres VMBO Almere is een vmbo-groenschool waarbij leerlingen les krijgen in dezelfde vakken als op andere vmbo-scholen, zoals Nederlands en Wiskunde. Maar zij krijgen ook het profielvak Groen. Bekijk de presentatie en leer wat deze beroepsgerichte vakken in houden. Lees meer informatie via de knop naast de video. 

Basisondersteuning

Het is een grote overstap, van basisschool naar de middelbare school. Wij doen er dan ook alles aan om de leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Bekijk de presentatie over onze basisondersteuning en lees meer informatie via de knop naast de video. 

Passend Onderwijs

Elk kind heeft recht op passend onderwijs, ook als hij extra zorg of ondersteuning nodig heeft. Omdat doel te bereiken werken onze scholen samen in regionale samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs. Hoe is dit bij ons geregeld? Bekijk de presentatie en lees meer via de knop naast de video!

Leerstoornissen

Naast de basisondersteuning, bieden wij ook extra ondersteuning voor leerlingen die dit nodig hebben. Mevrouw de Groot legt in haar presentatie uit hoe wij omgaan met leerstoornissen. Na het zien van de video nog vragen? Lees meer informatie over onze extra ondersteuning door het klikken op de knop rechts van de video. 

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is een unieke leerroute voor leerlingen met een TL/Havo advies, waarbij theorie- en praktijkvakken met elkaar worden afgewisseld. Bekijk de video om meer te weten te komen over Het Groene Lyceum. Lees meer informatie via de knop naast de video. 

Praktijkvakken

Naast bovenstaande presentaties, laten wij ook graag zien hoe het er in de lessen aan toe gaat. Bekijk onderstaande video's om een impressie te krijgen van de praktijkvakken.

Bloem bij Aeres VMBO Almere

Dier bij Aeres VMBO Almere

Techniek en Robotica bij Aeres VMBO Almere

Koken bij Aeres VMBO Almere