Online kennismaking - Aeres VMBO Almere

Hoi! Welkom bij Aeres VMBO Almere. Normaal gesproken ontvangen we je op een open dag bij de voordeur, met een kopje koffie en wat lekkers. Maar dat kan nu even niet. Om je toch zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je schoolkeuze, kun je op deze pagina meer lezen over onze school, video's bekijken en live chatten met medewerkers. Allemaal vanaf je eigen, comfortabele bank! 

Welkom bij Aeres VMBO Almere

Welkom! Wat leuk dat je er bent. Per onderwerp kun je video's bekijken en alvast meer informatie lezen. Onze directeur heet je graag van harte welkom via deze eerste video! 

We zijn mega trots en blij dat er zoveel aanmeldingen zijn geweest voor de workshops (170+!) Alle pakketten worden op vrijdag 29 januari bezorgd. Heb je je niet voor 27 januari aangemeld, maar wil je toch meedoen met een workshop? Voel je vrij om - ook zonder pakket - alsnog een kijkje te nemen door op de tijd naar keuze te klikken in bovenstaand programma!

Video's

Naast bovenstaand live programma, laten wij ook graag zien hoe het er in de lessen aan toe gaat. Bekijk onderstaande video's om een tour te nemen door de school, impressie te krijgen van de praktijkvakken en overige vooraf opgenomen presentaties te bekijken.

Tour door de school

Dier bij Aeres VMBO Almere

Techniek en Robotica bij Aeres VMBO Almere

Koken bij Aeres VMBO Almere

Groen bij Aeres VMBO Almere

Bloem bij Aeres VMBO Almere

Beroepsgerichte vakken

Aeres VMBO Almere is een vmbo-groenschool waarbij leerlingen les krijgen in dezelfde vakken als op andere vmbo-scholen, zoals Nederlands en Wiskunde. Maar zij krijgen ook het profielvak Groen. Bekijk de presentatie en leer wat deze beroepsgerichte vakken in houden. Lees meer informatie via de knop naast de video. 

Passend Onderwijs

Elk kind heeft recht op passend onderwijs, ook als hij extra zorg of ondersteuning nodig heeft. Omdat doel te bereiken werken onze scholen samen in regionale samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs. Hoe is dit bij ons geregeld? Bekijk de presentatie en lees meer via de knop naast de video!

Leerstoornissen

Naast de basisondersteuning, bieden wij ook extra ondersteuning voor leerlingen die dit nodig hebben. Mevrouw de Groot legt in haar presentatie uit hoe wij omgaan met leerstoornissen. Na het zien van de video nog vragen? Lees meer informatie over onze extra ondersteuning door het klikken op de knop rechts van de video.