Online kennismaking - Aeres VMBO Almere

Hoi! Welkom bij Aeres VMBO Almere. Normaal gesproken ontvangen we je op een open dag bij de voordeur, met een kopje koffie en wat lekkers. Maar dat kan nu even niet. Om je toch zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je schoolkeuze, kun je op deze pagina meer lezen over onze school en video's bekijken. Allemaal vanaf je eigen, comfortabele bank! 

Hoe werkt deze online kennismaking?

Nu jullie je aan het oriënteren zijn op een leuke middelbare school, wil je natuurlijk graag weten hoe het er aan toe gaat op onze school: Hoe ziet het gebouw eruit? Wie zijn de docenten? Voel ik me hier thuis?

Op deze pagina krijgen jullie antwoord op al deze vragen. Hoe? Volg het stappenplan en mis niets!

  1. Welkom: Bekijk de algemene video en maak kennis met Aeres VMBO Almere.

  2. Bekijk de presentaties en video's: Om digitaal een indruk te geven van de school en de beroepsgerichte vakken,  is er van de school en zijn er tijdens de praktijklessen leuke filmpjes gemaakt. Deze zijn te vinden onder aan de pagina. Zo krijgen jullie een indruk van de binnenkant van de school en de leuke dingen die wij doen in de les!

    Ook kun je vind je op deze pagina opgenomen webinars over onderwerpen zoals beroepsgerichte vakken, passend onderwijs en leerstoornissen. Scroll naar beneden om deze vooraf opgenomen presentaties te bekijken. 

  3. Stel je vragen: Na het zien van de informatieve video's nog vragen? Je kunt ons mailen via vmbo.almere@aeres.nl. En uiteraard hopen je we je snel fysiek te mogen ontmoeten!

Welkom bij Aeres VMBO Almere

Welkom! Wat leuk dat je er bent. Per onderwerp kun je video's bekijken en alvast meer informatie lezen. Onze directeur heet je graag van harte welkom via deze eerste video! 

Video's

Naast bovenstaand live programma, laten wij ook graag zien hoe het er in de lessen aan toe gaat. Bekijk onderstaande video's om een tour te nemen door de school, impressie te krijgen van de praktijkvakken en overige vooraf opgenomen presentaties te bekijken.

Tour door de school

Dier bij Aeres VMBO Almere

Techniek en Robotica bij Aeres VMBO Almere

Koken bij Aeres VMBO Almere

Groen bij Aeres VMBO Almere

Bloem bij Aeres VMBO Almere

Beroepsgerichte vakken

Aeres VMBO Almere is een vmbo-groenschool waarbij leerlingen les krijgen in dezelfde vakken als op andere vmbo-scholen, zoals Nederlands en Wiskunde. Maar zij krijgen ook het profielvak Groen. Bekijk de presentatie en leer wat deze beroepsgerichte vakken in houden. Lees meer informatie via de knop naast de video. 

Passend Onderwijs

Elk kind heeft recht op passend onderwijs, ook als hij extra zorg of ondersteuning nodig heeft. Omdat doel te bereiken werken onze scholen samen in regionale samenwerkingsverbanden voor passend onderwijs. Hoe is dit bij ons geregeld? Bekijk de presentatie en lees meer via de knop naast de video!

Leerstoornissen

Naast de basisondersteuning, bieden wij ook extra ondersteuning voor leerlingen die dit nodig hebben. Mevrouw de Groot legt in haar presentatie uit hoe wij omgaan met leerstoornissen. Na het zien van de video nog vragen? Lees meer informatie over onze extra ondersteuning door het klikken op de knop rechts van de video. 

Verschillende niveaus

Bij het kiezen van een middelbare school, komt natuurlijk veel kijken. Hoe zit het eigenlijk precies met de verschillende niveaus? Bekijk de presentatie en lees meer informatie via de knop naast de video. 

Basisondersteuning

Het is een grote overstap, van basisschool naar de middelbare school. Wij doen er dan ook alles aan om de leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Bekijk de presentatie over onze basisondersteuning en lees meer informatie via de knop naast de video.