Aeres VMBO Lelystad officieel erkend als Cambridge Preparation Centre

Date

Aeres VMBO Lelystad officieel erkend als Cambridge Preparation Centre

Het afgelopen schooljaar was een inspirerend jaar voor onze school, waarin 34 leerlingen de uitdaging aangingen om deel te nemen aan Cambridge English, een aanvullend vak bovenop het reguliere lesprogramma. Alle leerlingen, ongeacht het niveau, kregen de kans om deel te nemen. Dit heeft zelfs geresulteerd in dat een BBL-leerling de mogelijkheid kreeg om haar taalvaardigheid in het Engels te bewijzen op het niveau van een havoleerling.

Gedurende het schooljaar hebben deze leerlingen hard gewerkt om hun spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheid in het Engels naar een hoger niveau te tillen. Een hoogtepunt van hun inspanningen was de reis naar Londen kort voor de examens, waar ze hun Engelse taalvaardigheid nog een laatste boost konden geven. Op donderdag 20 maart 2023 hebben ze de Cambridge-examens afgelegd op CEFR B1 of B2 niveau. Deze examens bestonden uit 4 afzonderlijke tests, elk gericht op één van de eerder genoemde taalvaardigheden.

Na een maand in spanning afwachten op de uitslag werden ze verrast met het geweldige nieuws dat alle leerlingen hun Cambridge-certificaat hadden behaald, wat resulteerde in een ongekend slagingspercentage van 100%! Deze prestatie is niet alleen een enorme prestatie van de leerlingen zelf, maar ook van de docenten die dit traject hebben ontwikkeld en aangeboden. Als gevolg van dit succes is Aeres vmbo Lelystad nu officieel erkend als een 'Cambridge Preparation Centre' en daar zijn wij meer dan trots op!

De docenten van Aeres VMBO Lelystad zijn ongelooflijk trots op onze leerlingen en hun buitengewone prestatie. Het toont aan hoe vastberadenheid, toewijding en gelijke kansen leerlingen kunnen helpen bij het bereiken van ongekende hoogten in hun taalvaardigheid en persoonlijke ontwikkeling. Dit succes zal ongetwijfeld een blijvende inspiratiebron zijn voor alle leerlingen.

Afbeelding logo Cambridge English Qualifications