Door de diploma-drive-in bij Aeres vmbo de toekomst tegemoet

Date

Hoe zorg je voor een feestelijke diploma-uitreiking voor de eindexamenkandidaten dit jaar, nu de coronacrisis roet in het eten gooit? Bij Aeres VMBO in de Tjalk hebben ze daar een zeer originele manier voor bedacht: een diploma-drive-in.

Door de diploma-drive-in bij Aeres vmbo de toekomst tegemoet

In zes ploegen kwamen de leerlingen, volledig coronaproof, naar school om hun diploma op te halen. ‘Alles hebben wij uit de kast gehaald om deze historische uitreiking voor de geslaagden zo feestelijk mogelijk te maken,’ laat Aeres VMBO weten.

De geslaagden kwamen per auto, die langs het water in een versierde rij stonden te wachten. Ze reden daarna het schoolplein op, namen het diploma in ontvangst en konden in de drive-in bioscoop kijken naar een examenfilm gemaakt door de leraren. Vervolgens wachtte er nog een blokkentoren met de hoofden van de leraren om omver te gooien en dj Sander Crema, oud-leerling van de school. 

De laatste diploma's worden op deze manier woensdag uitgereikt.

Tekst uit dit artikel is afkomstig van de Flevopost: https://flevopost.nl/artikel/1112073/door-de-diploma-drive-in-bij-aeres-vmbo-de-toekomst-tegemoet.html

Video Omroep Flevoland "Drive-in diploma-uitreiking populair in coronajaar": https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/182999/drive-in-diploma-uitreiking-populair-in-coronajaar