Voor groep 7/8 leerlingen

Je bent bijna klaar met de basisschool. Nu is het tijd om een leuke middelbare school te kiezen die bij jou past! Heb jij iets met dieren, planten, eten & drinken, natuur en duurzaamheid? Dan is Aeres VMBO Lelystad dé school voor jou. Naar een nieuwe school gaan is best spannend. Een nieuwe omgeving, nieuwe kinderen en nieuwe docenten. Maar wij zijn een kleine, persoonlijke en veilige school waar iedereen elkaar kent en veel gezelligheid is. Jij zal je snel op je gemak voelen en nieuwe vrienden maken.

Wat is een vmbo-groenschool?

Aeres VMBO Lelystad is een vmbo-groenschool waar kinderen les krijgen in de leerwegen bl, kl, gl en tl. Maar wat houdt groen onderwijs in en hoe zijn wij anders dan andere vmbo-scholen? Het zit zo, je krijgt les in dezelfde vakken als op een andere middelbare school. Denk aan de vakken Wiskunde, Nederlands, Engels en Aadrijkskunde. Maar bij Aeres VMBO Lelystad krijg je óók les in groenvakken. Je krijgt namelijk het profielvak Groen. Wij hebben de vakken waarin je bij ons les krijgt in een overzicht op een rijtje gezet.

Het profielvak Groen

De vakken Bloem, Dier, Groen en Food horen bij het profielvak Groen. Als jij graag lekker bezig bent zijn dit leuke vakken voor jou! De vakken binnen het profielvak Groen draaien namelijk om de praktijk. Onze school heeft een eigen dierenverblijf, keukens en een kas vol planten en bloemen. In leerjaar 3 kun je kiezen uit beroepsgerichte keuzevakken.

Rilana vlogt over een schooldag op Aeres VMBO Lelystad


Bekijk nog meer leuke filmpjes van onze school op ons YouTube-kanaal.

Leuke dingen doen

Dit begint eigenlijk al tijdens de introductieweek. Alle eerstejaars leerlingen gaan dan samen met hun ouders en de docenten van Aeres VMBO Lelystad lekker barbecueën. School moet natuurlijk wel leuk zijn! Daarom organiseren wij veel leuke projecten en (sport)activiteiten. En wat dacht je van toffe schoolfeesten, kickboks- en hiphoplessen? Bij ons op school ontwikkel je talenten. Neem een kijkje op ons Instagram en Facebook-pagina voor nog veel meer leuks.

Kom kennis maken

Ben je nieuwsgierig geworden? Benieuwd naar ons dierverblijf? Of het schoolplein en de kantine? Leuk! Kom tijdens onze informatieavonden met je ouders kijken bij ons op school. Je krijgt dan een rondleiding, een presentatie en maakt kennis met onze docenten. Ook ben je welkom tijdens onze open dag. Dan kun je aan verschillende workshops en activiteiten deelnemen. Op deze manier maak je kennis met de vakken die bij ons op school worden gegeven en kun je sfeer proeven.

Wat kun je met een vmbo-diploma van Aeres VMBO Lelystad?

Doe je een vmbo-opleiding dan zit je vier jaar op de middelbare school. Heb je eenmaal je diploma behaald, dan kun je makkelijk doorleren. Je kunt bijvoorbeeld een mbo-opleiding gaan volgen. Dat kan bij een groenopleiding van Aeres MBO. Met het profiel Groen kun je namelijk alle kanten op. Wil je iets heel anders gaan doen? Kies dan voor een andere mbo-opleiding.

Informatiefolder

Je kunt hier onze informatiefolder lezen.