Dáárom Aeres VMBO Nijkerk

Je bent bijna klaar met de basisschool. Tijd om een leuke middelbare school te kiezen! Ben je gek op dieren, eten & drinken en natuur? Dan is Aeres VMBO Nijkerk dé school voor jou. Een nieuwe school is best spannend, maar hier is het persoonlijk, open en veilig. Iedereen gaat met respect met elkaar om en de sfeer is gezellig. Je maakt zó nieuwe vrienden.

Respect voor de wereld om je heen

Aeres VMBO Nijkerk is een vmbo-groenschool. Je krijgt dezelfde vakken als op andere vmbo-scholen, zoals Nederlands en wiskunde. Het verschil is dat je ook het profielvak Groen volgt. Natuur en milieu, gezonde voeding en duurzaamheid: daar gaat het om. Je leert hoe belangrijk een groene toekomst is. Daarnaast leer je met veel zelfvertrouwen zorgen voor alles wat groeit en bloeit. Je gaat met respect om met de mensen, dieren en natuur om je heen.

Gezonde school

Op onze school vinden we verantwoord eten en drinken belangrijk. Met een bewust schoolkantine-aanbod leren scholieren al op jonge leeftijd een gezonde keuze te maken. Vandaar dat we hebben gekozen voor het (H)eerlijk Groen-concept van Van Leeuwen Catering. Met dit concept voldoet onze kantine aan de nieuwste ‘Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen’ van het Voedingscentrum. Elk jaar wordt het assortiment beoordeeld aan de hand van de kantinescan en worden deze resultaten gepresenteerd aan de directie. De schoolkantine krijgt het etiket zilver of goud, oplopend in gezondheid van de producten.

Veel of weinig voedingsstoffen

In de nieuwe richtlijnen werkt het Voedingscentrum met drie soorten kantines: brons, zilver en goud. Hoe duurder het metaal, hoe gezonder de schoolkantine. Dat is de simpele basis ervan. De actuele richtlijnen maken ook gebruik van een nieuwe product-indeling. Producten uit de Schijf van Vijf zijn daarbij onderverdeeld in groepen: de betere keuze en uitzondering. Per product is gekeken hoeveel voedingsstoffen erin zitten. Van bepaalde voedingsstoffen wil je veel binnenkrijgen, zoals vezels en vitamines. Andere voedingsstoffen, zoals suiker, (verzadigd) vet of zout, wil je juist niet te veel binnenkrijgen. Vandaar de term uitzondering.

Gouden Schoolkantine Schaal

Aeres VMBO Nijkerk heeft op dit moment een Gouden Schoolkantine. Dat betekent dat minimaal 80% van het assortiment een gezonde keuze is. Doordat de kantine nu een gezonde uitstraling heeft, wordt het nog makkelijker gemaakt voor leerlingen en medewerkers om een gezonde keuze te maken. Dit vinden wij van Aeres VMBO Nijkerk erg belangrijk. Wij zijn dan ook erg trots op onze gouden schoolkantine. 

Veel leuke dingen doen

School moet natuurlijk wél leuk zijn! Onze leerlingen doen daarom veel leuke dingen. Wat denk je van schoolfeesten en excursies? En van sportdagen en activiteitenweken? Op Facebook zie je wat er nog meer voor leuks gebeurt op school.

Leren door zelf te doen

Ben je graag lekker praktisch bezig? Mooi! De vakken in het profielvak Groen draaien namelijk om de praktijk. Je gaat zelf aan de slag met dierverzorging, planten, techniek en kooklessen. Want door te doen, leer je het snelst.

Veel persoonlijke aandacht

Natuurlijk wil je een fijne schooltijd mét goede resultaten! Daarom krijg je veel persoonlijke aandacht. Je hebt je eigen mentor. Het is zijn taak om jou goed te begeleiden. Bij hem kun je dan ook altijd terecht. Daarnaast kun je extra lessen of trainingen volgen. Als het nodig is, maken we lessen op maat voor jou.

Iedereen kent elkaar hier en de band tussen docenten en leerlingen is heel fijn. Je kunt leuke gesprekken met de leraren voeren en ik bespreek ook wel eens persoonlijke dingen met ze. Dat kan hier gewoon.

Charlotte, derde leerjaar, GL