Aeres VMBO Maartensdijk strijdt voor de finale Skills Talents

Date

Op maandag 10 februari 2020 om 9.00 uur vindt het provinciaal kampioenschap Skills Talents plaats op Aeres VMBO Maartensdijk.

Skills Talents omvat meerdere vakwedstrijden voor laatstejaars studenten. Fenna van Wettum, Tess Scharrenburg en Simone Kerkhof, allen leerlingen van Aeres VMBO Maartensdijk strijden voor het beste, mooiste bloemwerk in de provincie Utrecht. Om 13.00 uur is er het verlossende woord of Maartensdijk doorgaat naar de nationale finale in Leeuwarden op 4 tot 6 maart 2020.

Kom naar de prijsuitreiking

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de prijsuitreiking op het Aeres VMBO Maartensdijk om 13.00 uur bij te wonen. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur is het gemaakte bloemwerk vrij te bewonderen.

De wedstrijd Bloemwerk is voor creatieve leerlingen die graag met hun handen werken. Belangrijke elementen in deze wedstrijd zijn gevoel voor kleur, compositie en techniek. Tijdens de wedstrijd passen de leerlingen verschillende bloembindtechnieken toe. Denk aan een handgebonden boeket of een gestoken bloemwerk. Het maken van een duidelijke en kloppende kostenberekening kan ook onderdeel zijn van de wedstrijd. De wedstrijd is gebaseerd op module 4 van het profielvak Groen en op het keuzevak Bloemwerk. Fenna, Tess en Simone willen graag laten zien wat zij kunnen en maken er een mooie wedstrijd van. Begeleidende docent Cissie Ruizendaal wilt graag het mooie vak bloemwerk etaleren met deze toppers.

Over Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor het vmbo. Derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen krijgen door de wedstrijden een podium om hun talenten te ontwikkelen en te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De provinciale kampioenschappen worden georganiseerd door WorldSkills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Informatie over de wedstrijden en de uitslagen zijn te vinden op skillstalents.nl.