Dáárom Aeres VMBO Lelystad

Over ons

Aeres VMBO Lelystad is een vmbo-groenschool met een groene visie. Groen verbindt en bij ons staat duurzaamheid van de mens, onze omgeving, voedsel en dieren centraal. Dit zie je aan de verschillende dieren die hier zijn, de kas vol bloemen en planten, de mooie keukens, onze sportfaciliteiten en de groenvakken waarin de leerlingen les krijgen. Maar ook aan de 218 zonnepanelen op ons dak. Het profielvak Groen draagt bij aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, zij leren om goed te zorgen voor alles wat groeit en bloeit.

Kleine en veilige school in Lelystad

Onze school staat bekend als een kleine en veilige school waarbij persoonlijke aandacht en begeleiding voor leerlingen centraal staan. De kracht van de school is dat het Aeres VMBO Lelystad team en leerlingen elkaar allemaal kennen. De leerlingen komen niet alleen uit de gemeente Lelystad, maar ook uit de omgeving Dronten, Swifterbant, Biddinghuizen, Zeewolde en Almere. Met ongeveer vijfhonderd leerlingen is Aeres VMBO Lelystad een kleinschalige en sfeervolle school.

Persoonlijke en veilige sfeer

Doordat de school klein is, kent iedereen elkaar en dat geeft een gezellige en veilige sfeer. Leraren en medewerkers vinden het belangrijk leerlingen zich hier snel thuis voelen en organiseren daarom allerlei projecten en activiteiten. Door samen dingen te doen, leer je elkaar kennen en krijg je snel nieuwe vrienden.

Mijn tip als je een middelbare school moet kiezen? Bedenk wat je fijn vindt, een grote of kleine school, praktijkvakken of niet, en ga vooral op je gevoel af.

Kièro, klas 2