Bilthoven_doorkijk naar klaslokaal

Alles over aanmelden

Hebben u en uw kind kennisgemaakt met onze school en wilt u uw kind aanmelden? Leuk dat jullie kiezen voor onze school!

Hieronder vindt u de stappen om uw kind aan te melden voor schooljaar 2020-2021. Wilt u uw kind tijdens het schooljaar aanmelden vanwege b.v. een verhuizing, neem dan contact op met de school en volg de stappen bij 'aanmelden andere klassen'. 

Aanmelden eerste klas

Zit uw kind in groep 8 en heeft het minimaal een kader-gl of kader-tl advies? Volg dan onderstaande stappen om uw kind aan te melden voor klas 1 (met alleen een kader-advies mogen wij uw kind helaas niet aannemen).

 • Geef aan de docent van groep 8 door dat u voor onze school kiest. De basisschool zorgt er dan voor dat het leerlingdossier van uw kind digitaal aangeleverd wordt aan de Aeres MAVO Bilthoven.
 • Klik op de groene knop Digitaal aanmelden hierboven op de website en vul de vragen in om uw kind aan te melden.
 • Bij 'Gewenste opleiding' kiest u voor de opleiding Basisvorming TL/GL leerweg.
 • U ontvangt een ontvangstbevestiging per mail. Dit betekent alleen dat de aanmelding goed is ontvangen. Het betekent nog niet dat uw kind is aangenomen.
 • Via het door u opgegeven e-mailadres wordt u met uw kind uitgenodigd voor een introductie gesprek. Of u ontvangt een afwijzing omdat het gegeven advies niet overeenkomt met de aanmelding.
 • Op een vooraf vastgestelde datum ontvangt u bericht of uw kind op onze school geplaatst is.

Is uw kind niet geplaatst op de school van zijn of haar eerste keus en zoekt u een alternatief? U kunt natuurlijk uw kind meteen door de basisschool laten aanmelden voor de tweede ronde.

Wij hebben nog plaats voor leerlingen in de tweede ronde. Als u eerst nog even bij ons wilt rondkijken voordat u een beslissing neemt dan kunt u ons bellen om een afspraak te maken (088-0205600). U bent van harte welkom!

In de brochure van het VO vindt u  alle informatie over de aanmeldingsprocedure en open dagen van de scholen die vallen onder het samenwerkingsverband van de regio Zuidoost Utrecht (w.o. gemeentes De Bilt/Bilthoven, Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Bunnik en Zeist). In dit overzicht staat aangegeven welke scholen in de tweede ronde nog leerlingen kunnen plaatsen voor schooljaar 2020-2021.

Aanmelden andere klassen

Wilt u uw kind aanmelden voor klas 2,3 of 4? Volg dan onderstaande stappen:

 • Klik op de groene knop Digitaal aanmelden hierboven op de website en vul de vragen in om uw kind aan te melden.
 • Voor klas 2 kiest u bij 'Gewenste opleiding' voor de opleiding Basisvorming GL/TL leerweg.
 • Voor klas 3 en 4 kiest u bij 'Gewenste opleiding' voor Theoretische leerweg - profiel Landbouw. Het juiste profiel wordt namelijk later op basis van het gekozen vakkenpakket definitief vastgesteld.
 • Graag alle bijbehorende stukken, voorzover in uw bezit, uploaden. Ontbreken er nog stukken, dan ontvangt u van ons een overzicht. Pas als alle stukken zijn aangeleverd nemen wij de aanvraag in behandeling.
 • U ontvangt per mail een ontvangstbevestiging van de aanmelding. Dit betekent nog niet dat uw kind is aangenomen.
 • Via het door u opgegeven e-mailadres wordt u met uw kind uitgenodigd voor een introductie gesprek.

Heeft u nog vragen over het aanmelden, bel dan 088 0205600 voor meer informatie.