Dáárom Aeres VMBO Velp

Wie zijn wij?

Aeres VMBO Velp is een groen en creatief vmbo met brede uitstroommogelijkheden. Onze school staat bekend als een veilige school waar persoonlijke aandacht en begeleiding centraal staan.

  • Basisberoepsgerichte leerweg (BB)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)
  • Gemengde leerweg (GL)
    Leerlingen die een extra theorievak volgen en afsluiten in de bovenbouw van de Gemengde Leerweg hebben het recht om drempelloos over te stappen naar een havo-4 op een andere school.

Aeres VMBO Velp is een kleinschalige vmbo-school met ongeveer 580 leerlingen. Onze leerlingen komen niet alleen uit de gemeente Rheden en Arnhem maar ook uit de verdere omgeving zoals  Dieren, Duiven, Oosterbeek, Driel, Huissen, Zevenaar en Westervoort. Het is een school waarin naast aandacht voor de leerstof vooral veel aandacht is voor de leerling als individu.

Een school waar theorie en praktijk hand in hand gaan. Het groen/creatieve profiel en de uitgebreide ondersteuningsstructuur voor onze leerlingen zijn belangrijk in ons onderwijs.

Onze leerlingen krijgen bij aanname de mogelijkheid zich te ontwikkelen om vervolgens in één van de leerwegen examen te doen. Maar nog veel belangrijker om als mens te groeien, zelfvertrouwen te krijgen, zichzelf te leren kennen en te genieten van een fijne schooltijd.

Welke visie hebben wij?

Aeres VMBO Velp is een school waar leerlingen zich in een veilige omgeving kunnen voorbereiden op hun toekomst. Hierbij hanteert Aeres Velp de volgende visie:

  • We leren leerlingen zelfstandig te functioneren in een samenleving die steeds verandert.
  • We leren onze leerlingen hun talenten en hun omgeving kennen.
  • We leren ze verantwoordelijk te zijn en hoe ze invloed kunnen nemen.

Een verbindende school

Veiligheid: Waar we bekend om staan. Een school waar iedereen zich veilig voelt. Door de zorgvuldige en intensieve ondersteuning voelt het voor alle leerlingen, docenten en andere betrokkenen goed om op onze school te zijn. Een fijne sfeer om met elkaar te werken.

Vertrouwen: Vertrouwen in en voor elkaar. Dit straalt iedereen binnen de school uit. Schoolleiding, docenten, leerlingen en ouders. Samenwerken is daarbij het toverwoord.

Verantwoordelijkheid: Een leerling krijgt gedurende de schooltijd de kans om zich te ontwikkelen tot een jong volwassene die klaar is voor de toekomst. Wij nemen daar samen met ouders de verantwoordelijkheid voor om dit te laten slagen. Daarnaast geven we een leerling de ruimte om zelf in te zien wat wel en niet bij hem of haar past.

“Lesgeven vind ik fantastisch. Geen dag is hetzelfde, want de leerlingen zijn elke dag anders. Ze zitten met vragen. Of ze hebben iets meegemaakt. Ik vind het belangrijk om goed naar hen te luisteren. Door samen het gesprek aan te gaan, kan ik ze helpen.”

Mark, docent biologie en Lichamelijke opvoeding

Groene werelden van Aeres

Misschien kennen je ouders Aeres VMBO Velp nog als Groenhorst. De school maakt al sinds 2017 deel uit van Aeres, De missie van Aeres VMBO & MBO is het verzorgen van betekenisvol onderwijs binnen de groene beroepskolom (praktijkonderwijs-vmbo-mbo) in al zijn diversiteit en het aangaan van duurzame contacten met alle betrokkenen.