Voor ouders

De tijd op de basisschool is voorbijgevlogen......

en nu bent u samen met uw zoon of dochter op zoek naar een goede en veilige school in het voortgezet onderwijs. De keuze voor een middelbare school is heel persoonlijk en voor veel leerlingen en ouders een grote stap. Een andere omgeving, wisselende leerkrachten en een andere manier van leren. Waar let je op bij het kiezen van een middelbare school? 

Aeres VMBO Velp (voorheen Groenhorst Velp) is een vmbo school die alle leerwegen biedt. Onze speerpunten zijn groen en creatief. Naast de gewone vmbo vakken als bijv.. Nederlands, Engels en wiskunde bieden wij de groene vakken; bloemsierkunst, groen, dierverzorging, voeding en teelt aan. En in de eerste klas kiezen alle leerlingen één van de drie verplichte specialisaties; Paard, Creatief of Beeld & Geluid. Onze onlangs verbouwde school staat in een mooie bosrijke omgeving in Velp-noord.

Voorbereiding

Vooraf is het goed te bedenken wat voor u en uw kind belangrijk is op een school. Ouders en leerlingen kijken niet naar dezelfde dingen. Voor ouders gaat het vaak om kwaliteit, schoolorganisatie, leerlingbegeleiding – en ondersteuning, schoolklimaat of extra activiteiten. Leerlingen kijken vooral naar de sfeer op school en wat vrienden en vriendinnen doen.

Bedenk dat kinderen tot een jaar of 14 niet alle gevolgen van hun keuze kunnen overzien. Daarom is het verstandig met uw kind over de voorkeur en keuze in gesprek te gaan. Maak een lijstje met vragen en probeer daar samen tijdens de open dag antwoord op te krijgen. Ga ook eens kijken bij een vmbo- of havo/vwo-school die misschien niet de juiste leerweg aanbiedt die geadviseerd is maar kijk eens wat de sfeer doet met uw zoon of dochter. 

De leerwegen die Aeres VMBO Velp biedt zijn:

  • Basisberoepsgerichte Leerweg (en LWOO)
  • Kaderberoepsgerichte Leerweg
  • Gemengde Leerweg, met de mogelijkheid tot uitstroom met een diploma Theoretische Leerweg.

De open dagen zijn op:

  • Vrijdag 26 januari 2018 van 08.30 - 15.30 uur, een dagdeel minilessen voor leerlingen van groep 8
  • Vrijdag 26 januari 2018 van 18.00 - 21.00 uur, Open Huis voor ouders met kinderen en andere belangstellenden
  • Zaterdag 27 januari 2018 van 10.00 - 13.00 uur, Open Huis voor ouders met kinderen en andere belangstellenden

Algemene informatie over ondersteuning en begeleiding

Algemene informatie over de lokale OuderAdviesRaad

Algemene informatie over de OuderAdviesRaad (OAR)

Document volgt zo snel mogelijk.