Leerlingenraad organiseert kerstloterij voor Dierentehuis Arnhem

Date

In de laatste schoolweek van 2019 organiseert de leerlingenraad van Aeres VMBO Velp een Kerstloterij voor een goed doel: Stichting dierentehuis Arnhem en omstreken. Ze hopen in deze dagen voor kerst dit Dierentehuis, net als vorig jaar, te ondersteunen met een mooie opbrengst van de loterij!

De stichting vangt huis- en zwerfdieren op, verzorgt deze, herenigt ze met hun eigenaar of zorgt indien nodig voor herplaatsing. Dagelijks worden er in onze regio huisdieren mishandeld, verwaarloosd, achtergelaten of zwervend aangetroffen en ook dieren uit de natuur hebben geregeld hulp nodig. Hun dierenambulance verzorgt het transport van dieren naar de juiste opvang, een dierenarts of terug naar huis. Om al deze dieren de aandacht te geven die nodig is, kunnen zij onze hulp goed gebruiken.

Zelfstandige stichting zonder overheidsgeld
Het dierentehuis in Velp is een zelfstandige stichting en geen gemeentelijke of overheidsinstelling. Voor een deel van de kosten die er gemaakt worden, is er geen bijdrage vanuit de wetgeving en gemeenten. Er bestaat bijvoorbeeld voor dieren uit de natuur geen wettelijke plicht tot een vergoeding.  Ook is het tehuis dringend aan renovatie toe, de kosten hiervoor worden voor een groot deel door de stichting zelf gedragen. De leerlingenraad vindt het érg belangrijk hen opnieuw een steuntje in de rug te geven.

Kerstloterij
De verkoop van loten ging afgelopen vrijdag 13 december van start. Op vrijdag 20 december, vooraf aan de Kerstvakantie, vindt de loterij-trekking plaats. Er is een mooie hoofdprijs en daarnaast zijn er leuke andere prijzen te winnen. In het nieuwe jaar zal de leerlingenraad de cheque gaan aanbieden bij het dierentehuis.