KickOff Edukans actie

Date

Onder de bezielende leiding van docenten Gert Jan Breure en Iris Scheerder startte klas 1, maandag 6 maart, met een sponsoractie om het project Edukans te helpen en zo het onderwijs in derde wereld landen helpt verbeteren.

In de aula kwamen ze samen waar ze de eerste informatie kregen van twee vrijwilligers over de sponsoractie van EduKans. Het is niet zo vanzelfsprekend dat ieder kind onderwijs krijgt en dat werd heel duidelijk in het filmpje die werd getoond in alle eerste klassen. Goed om hier eens bij stil te staan en over te praten met elkaar. Vervolgens gingen de leerlingen in de klas allemaal een kaft van een CorrectBook versieren. Dit is een uitwisbaar schrift die kinderen in Uganda krijgen zodat ze jarenlang onderwijs kunnen krijgen

Acties voor EduKans

In het tweede deel van het programma hebben de leerlingen bedacht hoe zij in actie kunnen komen om EduKans te helpen. Thuis de petflessen opsparen? Of misschien cupcakes verkopen? De auto wassen? Er is van alles voorbij gekomen.

De afgevaardigden van EduKans: “Geweldig om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd de leerlingen waren om de komende drie weken samen een mooi eindbedrag bij elkaar te verzamelen.” 

In de week van 20 t/m 24 maart kunnen de leerlingen elke dag in de aula terecht om hun sponsorgeld in te leveren. Op dinsdag 28 maart kunnen we hopelijk een gigantische cheque aan EduKans overhandigen namens Aeres VMBO Velp! Mocht u nieuwsgierig geworden zijn, surf dan vooral eens naar de website voor meer informatie. Dit is de het indrukwekkende film die de kinderen ook gezien hebben over de CorrectBooks. 

Meer over EduKans
Wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig met hun opleiding. Veel kinderen die wel naar school gaan leren daar veel te weinig. Hierdoor hebben zij weinig kans om aan een betere toekomst te werken. Jaarlijks helpt Edukans het onderwijs van duizenden kinderen en jongeren verbeteren. Zodat zij zich ontwikkelen en ontdekken waar ze goed in zijn. Onderwijs biedt deze kinderen en jongeren de kans van hun leven.