Eerstejaars van Aeres VMBO Velp verzamelen fors bedrag voor Edukans

Date

Het fantastische eindbedrag van € 2.434,35 stond op de cheque die vandaag officieel werd overhandigd aan de heer Henk van der Leen van Edukans te midden van de eersteklassers van de Velpse vmbo-school. Naast het geld inzamelen hebben de leerlingen correctbooks, uitwisbare schriften, versierd voor leerlingen in Ghana. De organiserende docenten, Gert Jan Breure en Iris Scheerder, zijn er trots op dat de leerlingen zoveel donateurs hebben weten over te halen om iets bij te dragen aan dit goede doel.

€ 2.434,35 voor Edukans

In Nederland weten de kinderen niet beter dan dat ze in ieder geval onderwijs volgen op school als je  tussen de vijf en achttien jaar bent. De eersteklassers schrokken er dan ook echt van, tijdens het bespreken van de actie in de klas, toen ze hoorden dat in Ghana nog niet eens de helft van de kinderen onder de tien jaar naar school kan. Enthousiast hebben ze o.a. statiegeldflessen verzameld, auto’s gewassen en cupcakes verkocht. Een aantal docenten, onder aanvoering van Guido Hoenderboom, mentor klas 1A, deed een duit in het zakje door een ludieke ‘schandpaal’ te maken waar de leerlingen dan tegen betaling met een natte spons op de leerkrachten konden mikken.

  

Eervolle vermeldingen

Klas 1D had bijna €700,- opgehaald en ontving een ‘Pizzaparty’ cadeau. Jesper Jansen uit klas 1F had individueel het grootste bedrag binnengehengeld en ontving een waardebon. Meneer Hoenderboom  kreeg een mooie oorkonde die een jaar lang geldig is: Dr. Fanatic. Hij deelde de titel direct met zijn evenzo fanatieke klas.

 

Over Edukans

Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, helpt kansarme kinderen in ontwikkelingslanden naar school door de toegang en kwaliteit van onderwijs te vergroten. Edukans zorgt onder meer voor scholen, lesmateriaal, training van leerkrachten, ouders en schoolmanagement.