Drie zilveren medailles bij Skills the Finals

Date

Niet voor niets zijn de Skills het paradepaardje bij Aeres Velp. In het verleden stonden studenten al vaker op het hoogste podium bij Skills the Finals. Aeres (V)MBO vindt het belangrijk dat studenten/leerlingen zich meten met de Nederlandse top in de beroepenwedstrijden, georganiseerd door Skills Nederland. Een vak leren, talentvol vakmanschap, het is zo belangrijk voor de economie, de werkgelegenheid en Nederland.

Skills 2022 driemaal tweede van Nederland

Aeres MBO Velp is ongelofelijk trots op de deelnemers en begeleidende docenten. Drie keer zilver! Dit jaar is Thijs van Voorst dus tweede van Nederland bij het onderdeel Bloemwerk. Bij Hovenier/Tuinaanleg, georganiseerd door de Koninklijke VHG, behaalden Willem Mateman en Twan Geven ook de zilveren plak. En om het verhaal compleet te maken: de vmbo’ers Juliëtte van Elferen en Amelie van Maanen deden mee bij de Skills Talents en wonnen daar het zilver bij Bloemwerk. Wat een talenten zijn er in de diverse opleidingen in Velp. Op naar Skills 2023!

Skills Talents
Amelie van Maanen en Juliëtte van Elferen wonnen bij Skills Talents Bloemwerk de zilveren medaille. Deze leerlingen hebben niet heel lang de tijd gehad om goed op elkaar ingespeeld te raken. Maar wat hebben zij dit super goed gedaan. Ze hadden het werk prima verdeeld en hebben prachtige bloemstukken gemaakt. In een ander nieuwsbericht zijn we hier al verder op ingegaan. 

Skills Heroes
De 17-jarige Thijs uit Wageningen loopt stage bij Blooms & Blossum in Lunteren en zit bij Aeres MBO Velp op school in het tweede leerjaar van de BOL-opleiding Bedrijfsleider/ondernemer bloem. In het voortraject is hij door Rik Masson en zijn docent/coach Hein Otten extra getraind. Het werk van Thijs viel op vanwege zijn pastel getinte, duurzame productpresentatie “Fresh start”.  In het bedrijf Lathyrus.nl vond hij een sponsor en met deze bloemen maakte hij de presentatie tot één geheel. Een persoonlijke vlog met als de achtergrondmuziek ‘purple rain’ gaf uitleg aan de jury. Daarnaast maakten de deelnemers vier verrassingsopdrachten, een berekening en een procesbeoordeling.

Het team Willem Mateman en Twan Geven behaalden al eerder in maart het zilver bij Skills Heroes Hovenier. Deze wedstrijd wordt door de Koninklijke VHG georganiseerd maar hoort thuis onder de vlag van Skills Heroes. Vandaar dat deze heren ook in Utrecht gehuldigd werden voor hun zilveren plak. Via deze link lees je het hele bericht.

Doorlopende leerlijnen bij Aeres Velp
Het voordeel bij Aeres Velp is dat we én een vmbo-school én een mbo-school onder één dak hebben. Nadat leerlingen hun vmbo diploma bij Aeres Velp hebben behaald kunnen ze zo door in hun vertrouwde schoolgebouw bij het mbo. Hier kunnen ze kiezen uit de opleidingen Groen (hovenier), Bloem of Styling & Design. Ook van de andere vmbo-locaties van Aeres komen ze vaak hun vervolgopleiding in Velp doen.