Aeres Velp Paars

Date

Aeres Velp Paars hijst de regenboogvlag

Het is de week van de liefde. Een week waarin er extra aandacht besteed wordt aan het geven van seksuele en relationele vorming. Docent Hanneke Vink: “om te vieren dat we het themacertificaat relaties en seksualiteit van de gezonde school hebben én we Aeres paars hebben opgericht hijsen we de regenboogvlag. Hiermee laten we zien dat iedereen zichzelf mag zijn, wie je ook bent.”

Onlangs heeft Aeres Velp heeft het vignet Gezonde School behaald. Hiermee laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Mayke Rensen, directeur van Aeres Velp, stond de leerlingen bij tijdens het hijsen van de regenboogvlag.

De regenboogvlag

Een regenboogvlag is een veelkleurige vlag bestaande uit strepen met de kleuren van de regenboog, maar dan meestal niet in elkaar overvloeiend, maar met zes of zeven egale stroken. Regenboogvlaggen werden en worden door de eeuwen heen gebruikt door zeer uiteenlopende groepen en gebieden verspreid over de hele wereld. De bekendste regenboogvlaggen zijn die van de homobeweging en de vredesbeweging. Dit zijn de betekenissen van de kleuren:

Rood: leven
Oranje: geneeskracht
Geel: zonlicht
Groen: natuur
Blauw: sereenheid
Paars: karakter

Deze regenboogvlag werd in juni 1978 ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Gilbert Baker als symbool voor de Gay Pride parade van dat jaar. Ervoor was de Roze driehoek het symbool van de homobeweging maar er was tegenstand omdat het een verwijzing is naar de onderdrukking tijdens het nazisme. De vlag moest een teken zijn van lesbische en homoseksuele trots en tegelijk voor de diversiteit van deze levenswijze.