Aeres VMBO Almere door naar landelijke finale Skills wedstrijd

Date

Op donderdag 17 januari streden drie leerlingen van Aeres VMBO Almere in de provinciale wedstrijd van Skills Talents om een plekje te bemachtigen in de landelijke finale. In twee uur tijd moesten de teams een tuinkrukje maken van hout met een betonnen bovenblad. De studenten van Aeres VMBO Almere hebben deze wedstrijd gewonnen en zijn door naar de landelijke finale van 21 maart in de RAI.

Het team van Aeres VMBO Almere bestond uit Thijs, Terence en Nynke. In eerste instantie was er vanuit de locatie een ander team aangedragen om mee te doen. Wegens het afzeggen van teamgenoten, wisten twee van de drie leerlingen pas een avond voorafgaand aan de wedstrijd dat zij zouden deelnemen. Dit maakt het winnen van de provinciale wedstrijd helemaal bijzonder!
De leerlingen moesten het opnemen tegen een team van de Vakcollege Noordoostpolder uit Emmeloord.

Skills

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. In tien verschillende wedstrijden kunnen leerlingen die een vmbo-opleiding volgen laten zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens de wedstrijden werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element. Tijdens de finale maken de leerlingen deel uit van het provincieteam.

Talent voor groei