Ondersteuning en begeleiding

Je veilig en prettig voelen bij ons op school vinden wij belangrijk. Daarom geven we je veel persoonlijke aandacht. Wij luisteren goed naar je en gaan samen in gesprek. Zo kun je je talenten volop ontwikkelen. Alle leerlingen krijgen basisondersteuning, waar nodig krijg je extra ondersteuning.

Mentor

Je hebt je eigen mentor. Het is zijn taak jou goed te begeleiden. Bij hem kun je altijd terecht. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouder(s)/verzorger(s). Jouw mentor begeleidt je zowel individueel als in groepsverband. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de groep en de manier waarop je met elkaar omgaat. 

We doen ons uiterste best om elke leerling tot bloei te laten komen. Het liefst willen we dat iedereen goede cijfers haalt, maar het is net zo belangrijk dat je hier met plezier komt. Laatst kwam een oud-leerling even koffiedrinken en hij vertelde over de superleuke tijd die hij hier heeft gehad. Dat is waar je het voor doet!

Marga Brock, onderwijsassistent en vertrouwenspersoon

Extra ondersteuning

Heb je extra hulp nodig? Geen probleem: je krijgt de ondersteuning die bij jou past. Je kunt met jouw ondersteuningsvraag terecht bij de zorgcoördinator.

Zorgcoördinator Aeres VMBO Heerenveen:
De heer K. de Jong

In de schoolgids vind je meer informatie over de ondersteuning die je kunt krijgen, zoals huiswerkbegeleiding en hulp bij dyslexie.

In het Ondersteuningsprofiel is beschreven welke voorzieningen we treffen voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. 

Ouder- en jeugdsteunpunt Passend onderwijs

Ieder kind verdient passend onderwijs. Heeft u als ouder vragen over extra ondersteuning? Of heeft u behoefte aan een luisterend oor of onafhankelijk advies? Dan staat het Ouder- en jeugdsteunpunt voor u klaar. U kunt bij hen terecht voor informatie en u kunt in contact komen met ervaren mede-ouders. Samen gaan we voor goed onderwijs dat aansluit bij de behoefte en mogelijkheden van uw kind. Kijk voor meer informatie op www.steunpuntfriesland.nl.