Aeres VMBO Almere & Het Groene Lyceum

Aeres VMBO Almere* is een kleine, overzichtelijke en ambitieuze vmbo-groenschool met brede uitstroommogelijkheden. Kies je voor onze school dan krijg je naast les in de reguliere vakken ook les in groenvakken. Als leerling leer en groei je op in een inspirerende omgeving, waarin dieren, planten, voeding en de groene ruimte een belangrijke rol spelen. Onze school staat bekend als een veilige school waarbij persoonlijke aandacht en begeleiding voor leerlingen centraal staan.

Onze leerwegen

Wij bieden onderwijs in de leerwegen: basisberoepsgerichte leerweg (bb), kaderberoepsgerichte leerweg (kb) en de gemengde leerweg (gl).

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is voor leerlingen die meer aankunnen dan tl-niveau. Voor de leerling die niet alleen in de schoolbanken wil zitten en graag dingen zelf ontdekt én in zes jaar naar het hbo wil! 

Aeres MBO Almere

Na het vmbo kunnen leerlingen doorstromen naar één van onze mbo-opleidingen. Aeres MBO Almere biedt zes mbo-opleidingen in het groen met brede uitstroommogelijkheden. Kies voor DierverzorgingPaardensport en -houderijGroene RuimteBloemist Groen StylistToegepaste Biologie of Food & lifestyle.

* Aeres VMBO Almere is de nieuwe naam van Groenhorst Almere.