Online kennismaking - Aeres VMBO Nijkerk

Hoi! Welkom bij Aeres VMBO Nijkerk. Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je schoolkeuze, kun je op deze pagina meer lezen over onze school en video's bekijken. Allemaal vanaf je eigen, comfortabele bank! 

Hoe werkt deze online kennismaking?

Nu jullie je aan het oriënteren zijn op een leuke middelbare school, wil je natuurlijk graag weten hoe het er aan toe gaat op onze school: Hoe ziet het gebouw eruit? Wie zijn de docenten? Voel ik me hier thuis?

En je wilt graag informatie over de verschillende niveaus, hoe het zit met passend onderwijs en welke vakken je krijgt aangeboden. Op deze pagina krijgen jullie antwoord op al deze vragen.
Hoe? Volg het stappenplan en mis niets!

  1. Volg de Tour de Aeres VMBO & MBO NijkerkBekijk hieronder de virtuele tour door ons schoolgebouw.

  2. Welkom! Bekijk de algemene video en maak kennis met Aeres VMBO Nijkerk. 

  3. Bekijk de video's: Over verschillende onderwerpen zoals de niveaus, de zorg die we op school bieden en ICT, hebben we korte filmpjes opgenomen. Scroll naar beneden om de filmpjes te bekijken. 

    Om digitaal een indruk te geven van de beroepsgerichte vakken,  zijn er ook tijdens de praktijklessen leuke filmpjes gemaakt. Deze zijn ook te vinden onder aan de pagina. Zo krijgen jullie een indruk van de leuke dingen die we doen in de les!

  4. Stel je vragen: Na het zien van de informatieve video's nog vragen? Je kunt de vragen stellen tijdens een rondleiding op Aeres VMBO Nijkerk. Schrijf je hier in voor een rondleiding! Liever mailen? Dat kan natuurlijk ook, via vmbo.nijkerk@aeres.nl.

Tour de Aeres VMBO en MBO Nijkerk!

Welkom! Leuk dat je er bent! Om te beginnen hebben we een virtuele rondleiding door onze school voor je klaarstaan. In de tour door de school vind je in sommige lokalen een video waarin de docent toelichting geeft over zijn/haar vak. Deze video's zijn zowel van het vmbo als het mbo. Deze video's kun je ook terug vinden op ons eigen YouTube kanaal. Veel plezier met de rondleiding.

Welkom bij Aeres VMBO Nijkerk

Welkom! Wat leuk dat je er bent. Per onderwerp kun je video's bekijken en alvast meer informatie lezen. Onze docent Peter Koelewijn heet je graag van harte welkom via deze eerste video! 

 

In welke klas kom je?

Hoe word je bij ons ingedeeld op school? Meneer Koelewijn legt het uit in onderstaande video. 

Ondersteuning

Als leerlingen bij Aeres VMBO Nijkerk extra ondersteuning nodig hebben, dan speelt de zorgcoördinator een belangrijke rol. De zorgcoördinator leidt extra begeleiding in goede banen. Zij kan externe deskundigheid inschakelen voor problemen die niet binnen de school kunnen worden opgelost. In het schoolondersteuningsprofiel vind je informatie over de ondersteuning die de leerling kan krijgen. Voorbeelden hiervan zijn leer- en studiebegeleiding, huiswerkbegeleiding en hulp voor leerlingen met dyslexie en dyscalculie.

ICT

Iedere leerling werkt hier met een laptop. Je kunt er een zelf kopen of huren van de Rent Company.

Aeres VMBO Nijkerk is een eco-school!

Wist je dat Aeres VMBO Nijkerk een eco-school is? Daar zijn we trots op! Wat dit precies betekent krijg je uitgelegd in onderstaande video: 

Praktijkvakken

Naast bovenstaande video's, vertellen wij ook graag iets over onze praktijkvakken. Bekijk onderstaande video's om een impressie te krijgen van deze vakken.

Food & lifestyle - voeding

Styling & Design – Bloem

NASK - Science

Health & Sports – Lichamelijke opvoeding

Creative Arts – CKV/BVO

 

Expressie en Muziek

Animal & Care – Dier

Paardenklas

Plant en groen

Natuurklas

Vragen? Mail ze!

Heb je na het kijken van de filmpjes nog vragen? Mail ze gerust naar: vmbo.nijkerk@aeres.nl