Aeres VMBO Heerenveen en Accell Nederland bundelen hun (fiets)krachten

Date

Nederland is het fietsland, dat was zo en dat zal ook zo blijven. Met de huidige technische ontwikkelingen zal fietstechniek steeds complexer worden, het gevolg, werk aan de winkel! Sinds kort beschikt de vakgroep Groene Techniek van Aeres VMBO Heerenveen over een afdeling fietstechniek. Handig natuurlijk voor de leerling die met een lekke band op school komt. Belangrijk echter omdat er in deze branche een groeiende vraag is naar goed opgeleide, technisch onderlegde mensen.

Toekomstgericht opleiden in de fietstechniek

Om de afdeling fietstechniek toekomstbestendig te maken en te houden worden Aeres VMBO Heerenveen en Accell Nederland B.V. partners op het gebied van opleiden in de fietstechniek. In 2022 starten we met ”toekomstgericht opleiden in de fietstechniek”

Door een intentieovereenkomst is deze samenwerking kracht bijgezet. Beide partijen zien het als een uitdaging om VMBO leerlingen te motiveren voor dit vakgebied en gaan daarom samen deze uitdaging aan. Aeres VMBO Heerenveen gaat dit doen door leerlingen te motiveren voor fietstechniek door oriëntatielessen fietstechniek aan te bieden in leerjaar 1 en 2 en vanaf leerjaar 3 het keuzevak fietstechniek aan te bieden.

Accell Nederland B.V. zal hiervoor Aeres VMBO Heerenveen faciliteren met het meest recente lesmateriaal middels het leveren van fietsen en fietsmaterialen en door leerlingen rond te leiden in hun fabriek. Kortom, een waardevolle samenwerking voor toekomstbestendig onderwijs.