Aeres Praktijkonderwijs haalt €1038,75 op voor Stichting Samen zijn we er voor Elkaar

Date

In de laatste weken van december hebben leerlingen van Aeres Praktijkonderwijs overheerlijke zachte speculaas gebakken en verkocht. Daarmee is geld ingezameld voor Stichting Samen doen we het voor elkaar. Dit bedrag is aangevuld door het lunchcafe en kwam in totaal op €1038,75. De stichting nam op woensdag 16 december de cheque ontvangst; ze waren blij verrast en overweldigd met deze fantastische opbrengst!

December en speculaas hoort bij elkaar, zo dachten de leerlingen. Dus zijn ze samen met docenten aan de slag gegaan om heel veel zachte speculaas te bakken. En met succes, er werd volop gekocht: 178 stuks maar liefst! En de gehele opbrengt is voor de Stichting Samen voor Elkaar.

Leren in het lunchcafe

Aeres Praktijkonderwijs bereidt leerlingen voor op wonen, werken en burgerschap. Onderdeel daarvan is het lunchcafe, een lunchroom in de school waar leerlingen ervaring op doen in het werken in de horeca. Tijdens de lunchpauze is het café open. Leerlingen staan in de keuken en verzorgen de bediening. In deze laatste maand is de helft van de omzet en alle fooi gedoneerd aan de stichting.