Je bent van harte welkom op het Praktijkonderwijs!

Kom langs tijdens onze informatieavond en/of open dag!
Deze dagen zijn er voor ouders en nieuwe leerlingen om kennis te maken met de school, de docenten en de vakken.

Bekijk onze agenda voor de data.

 

Benieuwd wat onze leerlingen vinden:

Ruben, derdejaars, richting metaalbewerking

Ik vind het leuk dat we op deze school veel praktijkvakken krijgen. Dat ligt mij meer dan leren en theorie. Mijn favoriete vakken zijn metaal en autotechniek. De sfeer op school is goed. We gaan leuk met elkaar om en de docenten zijn aardig. En ja, ze zijn soms ook streng als het nodig is. Sinds ik hier op school zit ben ik rustiger en zelfverzekerder geworden. Op deze school mag je je eigen richting bepalen en zelf keuzes maken. Vroeger was ik heel druk en vaak boos. Nu is dat een stuk minder. Dat komt omdat ik op deze school echt duidelijk mijn eigen richting mag kiezen. De sfeer op school is heel goed. Ik heb een leuke klas en in de pauzes ontmoet je ook de leerlingen van andere jaren.

Charlotte, vijfdejaars, richting horeca

De sfeer op school is goed. Iedereen is aardig, leerlingen én docenten. Ik loop stage op een zorgboerderij, dat vind ik erg leuk. Ik heb veel plezier in het knutselen en creatief bezig zijn. Als ik klaar ben met school zou ik hier graag verder gaan. Als ik klaar ben met school wil ik de overstap naar de zorgboerderij maken. Ik loop daar nu stage en dat bevalt me wel. School helpt me goed bij het vinden van een passende vervolgplek. Ze laten je niet vallen zodra je klaar bent, maar zorgen dat je goed terechtkomt. Dat vind ik echt heel fijn. Op deze school leer je op een andere manier. Je leert veel door te doen. In de eerste jaren op school ontdek je wat je wel en niet leuk vindt en waar je talenten liggen. Daarna kun je een richting kiezen en voor mij werd dat Horeca. Op deze school mag je jouw eigen pad uitstippelen. Wil je de groene kant op of juist de techniek in? De leraren adviseren je wel, maar je mag zelf kiezen. Ik was heel onzeker en deed me daardoor anders voor dan ik ben. Op deze school heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en kan ik meer mezelf zijn. Ik weet wat ik kan en dat geeft me een goed gevoel. Als iets niet lukt krijg je op school altijd goede hulp. Ze luisteren naar je en zijn er echt voor je.

Romy, derdejaars, richting Horeca

Ik vind het leuk om dingen in de keuken klaar te maken. Je kunt vaak iets voor jezelf doen en hebt veel vrijheid. Ik heb al bij allerlei bedrijven stage gelopen: Van der Valk, Da Enzo, Vero Moda en Wellewaard. School helpt je bij het regelen van de stageplekken.

Gino, derdejaars, richting Horeca

Vorig jaar hebben we een boekje gekregen met recepten erin. Elke woensdag maken we iets uit dat boekje. Wat we maken wordt geserveerd in ons lunchcafé. Ik heb stage gelopen bij restaurant ‘t Voorhuys. Daar leer je snijden, eten klaarmaken, het mooi op een bord neerleggen. Het beviel mij wel en het lijkt me leuk om later in een restaurant te gaan werken.

Melinda, vierdejaars, richting Handel

Ik heb voor de richting Handel gekozen, omdat het me leuk lijkt om in een winkel te gaan werken. Op deze school word je daar goed op voorbereid. Op deze school leer je niet alleen uit boeken. Bij het vak winkelpraktijk is er bijvoorbeeld een winkel in het lokaal nagemaakt, zodat je echt kunt oefenen. Bijvoorbeeld met kleding ophangen en spiegelen. Drie dagen per week loop ik stage in een supermarkt. Daar kan ik wat ik op school leer goed gebruiken en ik leer er ook weer nieuwe dingen. De sfeer op deze school is gezellig. Op deze school heb je ook theoretische vakken zoals rekenen. Maar die vind ik hier wel veel leuker, omdat ik merk dat ik er direct iets aan heb in de winkel.

Jasper, derdejaars, richting Groen

Ik wist altijd al dat ik iets in het groen wilde gaan doen. Mijn opa is veehandelaar en ik ben daar altijd bezig. Hier leer ik veel dingen waar ik straks echt iets aan heb. Toen ik hier op school kwam was ik snel gewend. Ik vind het hier veel leuker dan op de basisschool, omdat je veel met je handen mag werken. In de eerste twee jaar krijg je allerlei verschillende vakken. Naast Groen vond ik Metaal en Techniek ook leuk. Maar ik heb toch de groene richting gekozen. Ik wilde altijd al boer worden en dat is niet veranderd. Ik loop nu stage bij een boer. Ik begin om half zeven en om drie uur ben ik klaar. Ik vind het niet erg om nog langer door te gaan. Want stilzitten kan ik toch niet. Ik heb niet veel huiswerk, maar ik vraag er zelf wel om. We hebben nu minder theorielessen en ik wil Nederlands en rekenen wel een beetje bijhouden. Dat heb ik straks nodig als ik verder wil leren of ga werken. Ik denk dat ik op deze school wat minder verlegen ben geworden. Je kunt hier gewoon zeggen wat je ergens van vindt. Het is fijn dat je hier dingen leert en doet die je leuk vindt en waar je later iets aan hebt. Ik wil denk ik loonwerker worden en ik zou graag ook vakken over de melkveehouderij volgen. Dat kan hier niet en daarom wil ik doorstromen naar mbo Loonwerktechniek of Melkveehouderij. Met twee of drie jaar hoop ik die overstap te kunnen maken.