Talenten Aeres VMBO en Aeres MBO op Skills The Finals

Date

Hét nationale kampioenschap van Skills Heroes en Skills Talents

Zes mbo studenten en twee vmbo-teams van Aeres MBO en Aeres VMBO mogen deze week op Skills The Finals laten zien wat zij in hun mars hebben. De Skills The Finals vinden plaats op 15, 16 en 17 maart 2018 en vormen hét hoogtepunt van Skills Talents en Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands voor vmbo en mbo. De deelnemers strijden in verschillende vakwedstrijd richtingen voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’.

Skills Heroes

Aeres MBO studenten Ilena Westerbroek (Bloembinder), Joëlle Weening, Zoë van der Meer (Etaleur), Gea Alblas (Dierverzorger), Denise Kemper (Paardensport en –veehouderij) en Jasper van ’t Oever (Melkveehouderij) krijgen de kans om hun talent te laten zien. Zij kwalificeerden zich de afgelopen maanden bij de vakwedstrijden van Skills Heroes voor de nationale finales. De mbo’ers zijn drie dagen in competitie.

Skills Talents

Bij de Gelderland Giants (provincie Gelderland) is het Aeres VMBO team tijdens de provinciale kampioenschappen op de eerste plek geëindigd in de categorie Groen – Bloemwerk. Hierdoor mogen Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers het opnemen tegen de andere provincies in de finale. Bij de Flevoland Fighters hebben maar liefst vier teams van Aeres VMBO de eerste plek behaald bij de provinciale kampioenschappen. In de categorie Groene Ruimte zijn dat Robin Flier, Nick Wieten, Stefan de Lange. Bij Horeca zijn dat Jessie Bremer, Justin de Vries, Kim Zwiers. Bij Bloem Amy-Lynn Hoefnagel, Pauline Hayes, Julia van Haasteren. En bij Dienstverlening & Product Yvette ter Schure, Wouter Leeuw, Remco Paulusma. Ook zij mogen het donderdag 15 maart 2018 opnemen in hun categorie tegen de andere provincies.

Dé ideale kweekvijver voor ontdekken nieuw talent

Skills The Finals komt tot stand door de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden. Het is het Nederlands Kampioenschap vakwedstrijden en is daarmee het grootste beroepenevent van Nederland. Ook is er wedstrijd-, beroepen- en studie-informatie te vinden en geven bedrijven productdemonstraties. Dit beroepenevent zet daarmee talenten en beroepen op een podium. Dat is belangrijk voor de arbeidsmarkt, vooral voor bedrijven en sectoren die op dit moment personeelstekorten hebben. Skills The Finals is voor hen dé ideale kweekvijver om nieuw talent te ontdekken. Het vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel.

Groeien in kwadraat

Aeres VMBO en MBO is erg trots op haar leerlingen en studenten. Het meedoen aan vakwedstrijden is een prima middel om te groeien naar een hoger niveau. Alle eigenschappen worden getraind, die je later als vakman/vrouw en als toekomstig ondernemer nodig hebt.

Meer informatie?

Op www.skillsthefinals.nl staat meer informatie over dit geweldige beroepenevent.

Talent voor groei