Dáárom Aeres VMBO Emmeloord Praktijkonderwijs

Leerlingen die de basisschool verlaten met een forse leerachterstand, stromen meestal door naar het praktijkonderwijs. Hier leren ze om zo zelfstandig mogelijk te worden in hun werk en persoonlijke leven. Aeres heeft één school voor praktijkonderwijs, in Emmeloord. Onze school biedt een opleiding voor leerlingen die baat hebben bij een individuele aanpak. Het onderwijs richt zich op wonen, werken, burgerschap en vrije tijd. We zijn niet zomaar een school, we doen alles wat binnen ons vermogen ligt om de leerling verder te brengen en het beste uit zichzelf te kunnen halen.

Onze streekschool heeft 150 leerlingen. Ze komen uit de Noordoostpolder/Flevopolder en uit de randgemeenten Lemsterland, Urk en Steenwijkerland. De school is ván leerlingen en medewerkers en is er ook vóór hen. We willen dat iedereen zich veilig voelt op onze school.

Ons doel:

  • We bereiden leerlingen met onderwijs en stage voor op een werkplek.
  • We helpen leerlingen aan het werk door verschillende stages.
  • We zorgen dat leerlingen zich in de maatschappij sociaal en praktisch zo zelfstandig mogelijk kunnen redden

In een jaar zie ik leerlingen enorm groeien, ik herken ze soms niet meer terug. Van kinderen die niets durven te zeggen, zijn ze uitgegroeid tot tieners waar je prima gesprekken mee kunt voeren. Dat is mooi om te zien.

Dennis Noor, Docent algemene vakken