Aeres VMBO Almere is een vmbo-groenschool met een groene visie. Dé vmbo school die stad en natuur verbindt. Want groen verbindt en bij ons staat duurzaamheid van de mens, onze omgeving, voedsel en dieren centraal. Dit zie je aan de verschillende faciliteiten die wij hebben, het dierverblijf, de tuin vol bloemen en planten, de mooie keukens, onze sportfaciliteiten en de groenvakken waarin de leerlingen les krijgen. Het profielvak Groen draagt bij aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, zij leren om goed te zorgen voor alles wat groeit en bloeit.

Kleine en veilige school in Almere

Onze school staat bekend als een kleine en veilige school waarbij persoonlijke aandacht en begeleiding voor leerlingen centraal staan. De kracht van de school is dat het Aeres VMBO Almere team en leerlingen elkaar allemaal kennen. De leerlingen komen niet alleen uit de gemeente Almere, maar ook uit de omliggende omgeving. Met ongeveer achthonderd leerlingen is Aeres VMBO Almere een kleinschalige, persoonlijke en sfeervolle school.  

Persoonlijke en veilige sfeer

Doordat de school klein is, kent iedereen elkaar en dat geeft een gezellige en veilige sfeer. Leraren en medewerkers vinden het belangrijk leerlingen zich hier snel thuis voelen en organiseren daarom allerlei projecten en activiteiten. Door samen dingen te doen, leer je elkaar kennen en krijg je snel nieuwe vrienden.