Dáárom Aeres VMBO Almere

Aeres VMBO Almere is een vmbo-groenschool met een groene visie. Dé vmbo school die stad en natuur verbindt. Want groen verbindt en bij ons staat duurzaamheid van de mens, onze omgeving, voedsel en dieren centraal. Dit zie je aan de verschillende faciliteiten die wij hebben, het dierverblijf, de tuin vol bloemen en planten, de mooie keukens, onze sportfaciliteiten en de groenvakken waarin de leerlingen les krijgen. Het profielvak Groen draagt bij aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, zij leren om goed te zorgen voor alles wat groeit en bloeit.

Kleine en veilige school in Almere

Onze school staat bekend als een kleine en veilige school waarbij persoonlijke aandacht en begeleiding voor leerlingen centraal staan. De kracht van de school is dat het Aeres VMBO Almere team en leerlingen elkaar allemaal kennen. De leerlingen komen niet alleen uit de gemeente Almere, maar ook uit de omliggende omgeving. Met ongeveer achthonderd leerlingen is Aeres VMBO Almere een kleinschalige, persoonlijke en sfeervolle school.

Persoonlijke en veilige sfeer

Doordat de school klein is, kent iedereen elkaar en dat geeft een gezellige en veilige sfeer. Leraren en medewerkers vinden het belangrijk leerlingen zich hier snel thuis voelen en organiseren daarom allerlei projecten en activiteiten. Door samen dingen te doen, leer je elkaar kennen en krijg je snel nieuwe vrienden.

We willen onze leerlingen opleiden tot bewuste burgers. Een groenschool gaat verder dan planten en dieren. Het draait om duurzaamheid en bewust leven.

Marie Tromp, docent profiel Groen vmbo

Respect voor de wereld om je heen

Aeres VMBO Almere is een vmbo-groenschool. Je krijgt dezelfde vakken als op andere vmbo-scholen, zoals Nederlands en wiskunde. Het verschil is dat je ook het profielvak Groen volgt. Natuur en milieu, gezonde voeding en duurzaamheid: daar gaat het om. Je leert hoe belangrijk een groene toekomst is. Daarnaast leer je met veel zelfvertrouwen zorgen voor alles wat groeit en bloeit. Je gaat met respect om met de mensen, dieren en natuur om je heen.

Onze leerwegen

Wij bieden onderwijs in de leerwegen: basisberoepsgerichte leerweg (bb), kaderberoepsgerichte leerweg (kb) en de gemengde leerweg (gl).

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is voor leerlingen die meer aankunnen dan tl-niveau. Voor de leerling die niet alleen in de schoolbanken wil zitten en graag dingen zelf ontdekt én in zes jaar naar het hbo wil!

> Lees meer over het Groene Lyceum