Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik doen als ik ziek ben?

  Als je ziek bent moet dit tussen 8.00 – 9.00 uur telefonisch worden gemeld door je ouder(s)/verzorger(s) op school. Dit kan via het telefoonnummer 088 020 5404 of via een mail naar verzuim.vm.almere@aeres.nl

  Wat gebeurt er als ik niet aanwezig ben?

  Per lesblok wordt de absentie gecontroleerd. Wanneer een leerling niet wordt afgemeld, bellen wij bij absentie ter controle naar huis. Komt de leerling na zijn of haar ziekte weer naar school, dan willen we ook graag dat u dit even meldt. Bij terugkomst levert de leerling de volledig ingevulde absentiekaart in. 
  Leerlingen die om medische redenen niet aan de gymnastiek lessen kunnen deelnemen zijn, tenzij anders is overeengekomen, gewoon op school aanwezig.

  Is een leerling te veel afwezig, dan wordt in alle gevallen contact gezocht met de leerplichtambtenaar.

  Wat doe ik als ik ziek word op school?

  Als een leerling tijdens school ziek wordt, kan hij/zij zich afmelden bij Dhr. van der Maas in het TOK-lokaal (Time Out Klas-lokaal). Er wordt dan eerst contact opgenomen met thuis.

  Hoe vraag ik extra of bijzonder verlof aan?

  Leerlingen mogen niet afwezig zijn op andere data dan aangegeven in het overzicht met vakanties en vrije dagen. Zoals u weet, is het erg moeilijk om buiten de vastgestelde vakanties leerlingen vrij te geven. Ouders dienen bij het vastleggen van de vakantiedata voor hun gezin rekening te houden met de schoolvakanties. Over extra verlof kan pas na overleg met de leerplichtambtenaar van de betrokken gemeente worden beslist. Dit verlof wordt slechts eenmaal per leerjaar verleend.

  Door omstandigheden kan het voorkomen dat u, als ouders/verzorgers, genoodzaakt bent om vakantie op te nemen buiten de bovengenoemde perioden om. Dit is alleen mogelijk in overleg met de teamleiders vmbo van de school en een verklaring van de werkgever. Het kan ook zijn dat u bijzonder verlof nodig heeft voor een begrafenis of trouwerij. Ook dit gaat in overleg. Zie voor meer informatie ook de folder 'Extra en bijzonder verlof: informatie voor ouders' van de Gemeente Almere.

 • Wanneer zijn de vakanties?

  De vakanties en vrije dagen roosters zijn hier te vinden. 

  Wat heb ik nodig voor school?

  Ben jij benieuwd wat je aankomend schooljaar allemaal nodig hebt? Je leest het in dit document. 

  Hoe kan ik een docent bereiken?

  Het kan zijn dat je opzoek bent naar een specifieke docent. Daarvoor kun je deze contactlijst gebruiken. Hier staat tevens bij wie je waarvoor moet hebben. 

  Hoe kom ik bij EduArte Student?

   Download de EduArte studentenapp hier
  EduArte Apple: app-store 
  EduArte Android: playstore
  Inlogcode is jouw leerlingnummer

  Of log online in op: https://aeres-student.educus.nl