Voor leerlingen

Leuk dat je op onze website bent! Welkom bij Aeres VMBO Velp

En nu denk je huh nog nooit van gehoord van die school,ik heb toch Groenhorst ingetypt bij Google?  Klopt helemaal, we hebben een nieuwe naam sinds 1 augustus van dit jaar.  Ook wij moeten er nog aan wennen. Maar om je gelijk maar gerust te stellen, verder is er niets veranderd hoor.

Er breekt een spannende tijd aan want in groep 8 kies je voor een middelbare school. Samen met jouw thuisfront maak je een keuze voor de school die het beste bij je past.

Om die keuze te maken ga je naar de open dagen van scholen, neem je een kijkje op hun websites, lees je door hun schoolfolders en praat je erover met vriendjes of vriendinnetjes die ook in groep 8 zitten en een nieuwe school zoeken.

Als je leerlingen kent die al bij Aeres VMBO Velp (Groenhorst) zitten, vraag ze dan gerust wat zij van onze school vinden. Kom naar onze open dagen en laat je rondleiden door de leerlingen uit klas 1 die ook pas een half jaartje bij ons op school zitten. Zo krijg je een goed beeld van de pas verbouwde school in Velp.

  

Wat bieden we jou?

Persoonlijke aandacht

Groenhorst Velp is een groen vmbo met brede uitstroommogelijkheden. Onze school staat bekend als een veilige school waar persoonlijke aandacht en begeleiding centraal staan.

Onderbouw

In leerjaar 1 en 2 volg je behalve vakken als Nederlands, Engels, wiskunde en biologie, ook een oriëntatie op zogenaamde groene vakken. Aan het eind van het tweede leerjaar wordt duidelijk of je verder gaat met de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg of de gemengde leerweg. De gemengde leerweg kun je eventueel afsluiten met het diploma theoretische leerweg (mavo). Klik hier voor meer informatie over onze leerwegen.

Drie specialisaties

Als eerstejaars leerling kies je uit drie specialisaties: Beeld & Geluid, Paard of Creatief.

  • Bij Beeld & Geluid werk je om de week met onder andere fotografie en fotobewerking, filmen en filmbewerking. En allerlei andere interessante audiovisuele ICT-toepassingen.
  • Kies je voor de specialisatie Paard, dan krijg je 18 ochtenden per jaar les in paardrijden en verzorging. Dit doe je op de manege.
  • Kies je voor de specialisatie Creatief, dan maak je kennis met technieken als hout- en linodruk, beeldjes maken, boetseren en koper emailleren.

Bovenbouw

In leerjaar 3 begint het examenprogramma. Je doet altijd examen in Nederlands, Engels, wiskunde en een verplichte keuze uit biologie en natuurkunde/scheikunde. Afhankelijk van je leerweg, doe je ook examen in andere vakken. Daarbij hoort ook een groen praktijkvak. Lees alles over de keuzevakken in de bovenbouw.

Doe je de gemengde leerweg, dan volg je in leerjaar 4 een extra vak. Voldoe je aan bepaalde voorwaarden, dan kun je hiermee een diploma van de theoretische leerweg halen.

Stage lopen

In het vmbo ga je ook stage lopen. 

Na je diploma

De meeste leerlingen kiezen voor een vervolgopleiding in het mbo. Het mbo-groen is een goede en logische keuze. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor vervolgopleidingen in de administratie, techniek, economie en verzorging. Vandaar dat we spreken van een brede uitstroom.