Voor basisscholen

Ons vmbo groen onderwijs

Aeres VMBO Almere, voorheen Groenhorst Almere, is een vmbo-groenschool die kinderen opleidt voor een groene toekomst! Wij bieden onderwijs in de leerwegen bb, kb, gl en Het Groene Lyceum voor de praktische havist en geven het profielvak Groen. Dit maakt ons onderwijs uniek in Flevoland. Wij zijn een school die stad en natuur verbindt. Groen verbindt en bij ons staat duurzaamheid van de mens, onze omgeving, voedsel en dieren centraal. Dit zie je aan de verschillende dieren die hier zijn, de kas vol bloemen en planten, de mooie keukens, onze sportfaciliteiten, de groenvakken waarin de leerlingen les krijgen. Maar ook aan de projecten en activiteiten die wij organiseren. Aeres VMBO Almere is een kleinschalige en sfeervolle middelbare school en kenmerkt zich door aandacht voor de individuele leerling. Als leerling krijg je een sterke basis en vertrouwen om door te groeien.

Het profielvak Groen

Kinderen die het vmbo groen onderwijs volgen bij ons op school krijgen les in zowel de reguliere vakken als Wiskunde, Nederlands, Engels en Aardrijkskunde als in het profielvak Groen. Wat is het profielvak Groen? Dit houdt in dat zij ook theorie en praktijkles krijgen in de groenvakken Bloem, Groen, Dier en Food. Het profielvak Groen draagt bij aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, zij leren om goed te zorgen voor alles wat groeit en bloeit. Wij hanteren het volgende lestabel voor de onder- en de bovenbouw. In leerjaar 3 kunnen de leerlingen kiezen uit verschillende keuzearrangementen. In de richting animal, design, outdoor, science, technics en food.  

Het Groene Lyceum

Wanneer een leerling minimaal een TL/havo advies heeft en niet iemand is die alleen in de schoolbanken wil zitten, graag dingen zelf ontdekt én in zes jaar naar het hbo wil? Dan is Het Groene Lyceum de leerweg voor hen. In Het Groene Lyceum (HGL) haalt een leerlijn zijn gl/tl-diploma én een mbo-diploma Toegepaste Biologie op niveau 4. Zij hebben dus na zes jaar hun mbo-4 diploma! Na deze opleiding kunen zij nog alle kanten op: direct naar het hbo (ook naar niet-groene opleidingen) of beginnen met een beroep. Belangrijke kenmerken van HGL zijn onderzoeken, ontwerpen en ondernemen. Theorie en praktijk, projecten en stages wisselen elkaar af. We doen een groot beroep op zelfstandigheid en op het samenwerken met anderen. Veel opdrachten moeten digitaal verwerkt worden: elke leerling heeft dan ook een laptop!

Begeleiding bij ons op school

Wij willen dat de kinderen een fijne schooltijd hebben met goede resultaten. Daarom investeren wij veel tijd in persoonlijke aandacht en begeleiding.  

Basisschool bezoek

U kunt een bezoek van ons inplannen met één van onze teamleiders: de heer R. Urbach, mervrouw S. Tuenter en de heer M. van Luttervelt via 088 020 5400 of vmbo.almere@aeres.nl.

Informatie downloaden

Alle informatie nog even rustig nalezen op je computer of mobiel? Download dan onze informatiefolder en schoolgids. Ook kun je ons aanmeldformulier downloaden en printen. 

Sfeer proeven

Aeres VMBO Almere organiseert twee informatieavonden én twee open dagen. Ontdek wat er valt te beleven!