Informatieavond en open dag

Een middelbare school kiezen doen ouders en hun kind samen. Je wilt als ouder zoveel mogelijk informatie verzamelen en kinderen willen vooral sfeer proeven. Door onze informatieavonden en open dagen te bezoeken kunnen ouders en kinderen sfeer proeven en een kijkje nemen in onze keuken. Op deze manier kan een kind al een indruk krijgen of hij/zij zich thuis zou voelen op Aeres VMBO Almere. Wij vinden dit heel belangrijk, want een leerling brengt een belangrijk deel van zijn of haar jeugd door op onze school.

Informatieavond

Tijdens onze informatieavonden zijn zowel ouders al leerlingen van harte welkom. Op deze avond hebben wij een vast programma voor de ouders en voor groep 7 en 8 leerlingen dat om 19.00 uur begint. De informatieavond start met een presentatie over ons vmbo groen-onderwijs. Daarna kunnen de groep 7 en 8 leerlingen kiezen uit verschillende mini-lessen. Op deze manier kunnen zij kennis maken met de groenvakken Voeding, Bloem, Dier, Groen en vakken als Wiskunde, Nederlands en Biologie. De ouders krijgen in de tussentijd een uitgebreide rondleiding. In november hebben wij twee informatieavonden op 20 en 23 november 2017.  

Open dag

Tijdens de open dagen van het Aeres VMBO Almere valt er veel te beleven! Wij hebben in de meeste lokalen verschillende workshops en activiteiten waar zowel de leerlingen als ouders aan mee kunnen doen. Op deze dagen hebben wij geen vast programma en kunt u vrij binnen lopen. Onze open dagen zijn dit jaar op 9 februari 2018 van 18.00 tot 21.00 uur en op 10 februari 2018 van 10.00 tot 13.00 uur.