Zonnepanelen voor Aeres Emmeloord

2 februari 2018

Op de daken van de scholen Aeres Emmeloord prijken volgende week glimmende zonnepanelen. Als groene instelling bevordert Aeres op al haar locaties duurzaamheid. In Emmeloord doet ze dat o.a. met de 187 zonnepanelen per gebouw: VMBO-MBO en Praktijkonderwijs, goed voor 100kWh. De totale opbrengst staat gelijk aan 30 huishoudens.

Groene school

Directeur Anne Dijk is blij dat het project gerealiseerd wordt: “We zijn een groene school en daar zijn we trots op. Duurzaamheid is daarin een onlosmakelijk thema. Met het plaatsen van deze zonnepanelen dragen we bij aan onze verantwoordelijkheid én de ambitie om CO2 neutraal te zijn, die Aeres landelijk heeft gesteld. Bovendien hebben we onze verantwoordelijkheid in de gemeente. In 2030 is de ambitie om als Noordoostpolder energie neutraal te zijn, Aeres participeert in dit initiatief.”

Praktijklessen

Het energieverbruik, piekmomenten en de hoeveelheid opgewekte energie per dag is inzichtelijk via een app. “Prachtige praktijkinformatie voor onze lessen. In de economielessen zijn leerlingen recent bezig geweest met het uitrekenen van de voordelen van de zonnepanelen. Nu we zelf zonnepanelen hebben, beschikken we over accurate praktijkinformatie” aldus Dijk.

Terug leveren aan het net

De investering levert de school een besparing op de energiekosten. Bij zonnige dagen leveren de zonnepanelen meer energie dan nodig is. Het restant wordt terug geleverd aan het net.