Team Bloem-Design met Gelderland Giants naar Nationale kampioenschappen

12 januari 2018

Aeres VMBO Velp wint provinciaal kampioenschap Bloem en design

12 januari 2018 - Drie scholen met in totaal zeven vmbo teams streden om een plek bij de Gelderland Giants. Aeres VMBO Velp organiseerde samen met Skills Talents de onderdelen; bloem en design en tuinaanleg. De vierde klas leerlingen; Bo Diesveld, Lynn Hammink en Anouk Hartgers hebben de vakwedstrijd bloem en design gewonnen.

Docent Marieke Kersten is heel trots op haar leerlingen: “de drie meiden hebben de overwinning binnengesleept door de opdracht, die een landelijk tintje had, heel goed door te voeren in alle drie de bloem opdrachten.”

Deelnemende VMBO scholen
Naast Aeres VMBO Velp waren er ook teams van Helicon VMBO Kesteren, Van Lodenstein College Hoevelaken en het Aeres VMBO Nijkerk. Het Van Lodenstein College had het beste tuinaanleg team. De winnende teams zullen op 15 maart tijdens de nationale finale hun provincie, de Gelderland Giants,  vertegenwoordigen in de IJsselhallen in Zwolle. Na afloop van de finale wordt tijdens de prijsuitreiking per wedstrijd het winnende vakteam uitgeroepen.

Over Skills Talents
Skills Talents zijn teamvakwedstrijden (10 onderdelen) voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Een vakkundige jury vanuit het beroepsveld beoordeelt. Overige informatie en de uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op www.skillstalents.nl.

Voor meer informatie:

Skills Talents: http://www.skillstalents.nl/het-kampioenschap#finale