Aeres VMBO Lelystad doet elk jaar mee aan het NK School Flag football. Vanaf het begin van het schooljaar trainen de leerlingen. Dit begint met een aantal open trainingen. Op basis van deze trainingen worden leerlingen geselecteerd die door trainen en een team gaan vormen.  

De Nighthawks wisten te kwalificeren

Aeres VMBO Lelystad heeft zich met het Flag footballteam de Nighthawks weten te kwalificeren voor The Battle of Schools op vrijdag 31 maart 2017. Het was een spectaculaire wedstrijd die begon met een offense (aanval) van de ISG Arcus maar al snel werd gebroken door de Nighthawks. Hierdoor ontstond een voorsprong van 6-0. Na 30 spannende minuten speeltijd wonnen de Nighthawks met 26-24 van ISG Arcus, Dit leverde een welverdiende 3e plaats op en een ticket voor het NK Flagfootball op zaterdag 17 juni 2017.

Nighthawks doen mee aan het NK

Op zaterdag 17 juni 2017 vond het NK School Flag football plaats in Lelystad op het sportpark van sv Batavia’90. Meer dan 200 leerlingen gingen met elkaar de strijd aan om kampioen van Nederland te worden. Het flag footballteam Nighthawks van Aeres VMBO Lelystad heeft een mooie dag gehad. Gestreden als echte hawks, maar helaas niet door gegaan naar de finales. Ze eindigden als 4e in een poule van vijf teams. Toch zijn wij super trots op onze spelers en hun coach!  

 

NK School Flag Football 2017 Aeres VMBO Lelystad