Aeres VMBO Lelystad organiseert veel activiteiten en projecten voor leerlingen op het gebied van groen, duurzaamheid, vrijwilligerswerk, sport en cultuur. Deze projecten en activiteiten hebben een leerdoel maar wij vinden het ook belangrijk dat onze leerlingen en docenten elkaar zo buiten de lessen beter leren kennen.

Groen projecten en activiteiten

Een mooi project waar onze leerlingen dit jaar aan mee hebben gewerkt is het initiatief NLDoet van het Oranje Fonds. Op deze dag hebben onze leerlingen als vrijwilliger verschillende werkzaamheden verricht in de gemeente Lelystad. Ook organiseren wij elk jaar een prokkeldag. Dan gaan leerlingen samenwerken en activiteiten organiseren en uitvoeren met bijvoorbeeld gehandicapten of ouderen. 

Sportactiviteiten

Onze docenten Sport en Bewegen organiseren voor elk leerjaar meerdere sportactiviteiten op school maar ook op externe locaties. Dit schooljaar hebben onze leerlingen genoten van een watersportdag aan het Bovenwater, deelgenomen aan het NK Flag Football en een volleybaltoernooi. Ze hebben ook kennisgemaakt met de klimsport, hiphop dansen, kickboksen en krav maga. Ook hebben een aantal leerlingen van ons gefloten tijdens het schoolvoetbaltoernooi van de basisscholen in Lelystad. 

Culturele activiteiten en excursies

Voor elke leerjaar worden er culturele activiteiten georganiseerd. Zo zijn wij vorig schooljaar onder andere naar Berlijn, het Rijksmuseum, het Eye Filmmuseum en naar Corpus (reis door de mens) geweest. Ook nemen wij elk jaar met een team deel aan het Nationaal VMBO-debat en My Schools Got Talent. 

Schoolfeesten

Wij organiseren elk jaar een schoolfeest. Afgelopen schooljaar was het thema Hollywood en voor onze examenleerlingen organiseren wij elk jaar een eindgala