Vmbo theoretische leerweg (TL)/ mavo

Aeres MAVO Bilthoven leidt leerlingen op voor een vmbo theoretische leerweg (TL) diploma. Iedereen haalt in vier jaar het diploma. Leerlingen doubleren bij ons (bijna) niet. Ze volgen het reguliere mavo-programma dat is ingericht op hun tempo en hun keuze. Onder begeleiding van een docent gaan ze zelfsturend aan de slag. Ook is het mogelijk om te versnellen of te verdiepen. Zo kunnen leerlingen bij ons extra certificaten halen, gericht op talen, internationaliseren of voeding en gezondheid. Kijk hiervoor bij de topprogramma's.

Als school zijn we bezig om te vernieuwen en op een nieuwe manier les te gaan geven. Dat houdt in dat we nog meer op maat gaan werken en leerlingen zo helpen om er alles uit te halen wat erin zit.' Wilger van den Hoven, docent Engels.

Wilger van den Hoven

Goede aansluiting havo en mbo

Na vier jaar zijn leerlingen klaar voor het vervolg. In die tijd hebben ze misschien al een aantal vakken op havoniveau gedaan of zijn ze tweetalig opgeleid. Op deze manier kunnen ze een jaar versnellen bij een aantal mbo-opleidingen. Ze beschikken over een goede aansluiting voor de havo en ook de stap naar het hbo komt binnen bereik!

Precies weten hoe het vmbo in elkaar steekt? Bekijk dan onderstaande film of lees het boekje: vmbo en zijn leerlingen.