Vmbo theoretische leerweg (TL)/ mavo

Aeres MAVO Bilthoven leidt leerlingen op voor een vmbo theoretische leerweg (TL) diploma. Iedereen haalt in vier jaar het diploma. Leerlingen doubleren bij ons (bijna) niet. Ze volgen het reguliere mavo-programma dat is ingericht op hun tempo en hun keuze. Leerlingen hebben volop kansen en keuzes. Onder begeleiding van een docent gaan ze zelfsturend aan de slag. Leerlingen kunnen kiezen voor extra begeleiding of verdieping van vakken waar ze goed in zijn en die ze leuk vinden.

Bij Free Choice kun je creatief bezig zijn, met tekenen of ontwerpen bijvoorbeeld. En bij Lifestyle maak je gerechten in de keuken. Dat is leuk om te doen en als je klaar bent, mag je het zelf opeten.

Lyve, leerjaar 2

Lifestyle

Op Aeres MAVO Bilthoven hebben leerlingen in het eerste en het tweede leerjaar het vak 'Life Style'. Dit is een praktijkvak, waarbij de lessen gericht zijn op voeding en gezondheid.

Internationaliseren

Vanaf het tweede leerjaar krijgen leerlingen op Aeres MAVO Bilthoven lessen gericht op internationale en Europese onderwerpen. Dit jaar gaan de leerlingen in klas 4 naar het Europees parlement in Brussel.

Free Choice

Free Choice is een vak waarin de leerlingen creatief aan de slag gaan met vakoverstijgende projecten. Denk hierbij aan een Rembrandt van Rijn project. Hierbij gaan de leerlingen eerst op onderzoek uit wie Rembrandt was, in welke tijd hij leefde en werkte. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag om vanuit de technieken van Rembrandt te werken.

 

Goede aansluiting havo en mbo

Na vier jaar zijn leerlingen klaar voor het vervolg. In die tijd hebben ze misschien al vakken op havoniveau gedaan. Op deze manier kunnen ze mogelijk een jaar versnellen bij een aantal mbo-opleidingen. Ze beschikken over een goede aansluiting voor de havo en ook de stap naar het hbo komt binnen bereik!

 

Precies weten hoe het vmbo in elkaar steekt? Bekijk dan onderstaande film of lees het boekje: vmbo en zijn leerlingen.