Bilthoven_jongen in keuken

Leerlingen krijgen op Aeres MAVO Bilthoven extra mogelijkheden om hun talent verder te ontwikkelen. Ze krijgen de ruimte om in het lesprogramma zelfsturend aan de gang te gaan. Ook kunnen ze sinds dit schooljaar deelnemen aan een aantal topprogramma's.

Lifestyle

Op Aeres MAVO Bilthoven hebben leerlingen in het eerste leerjaar het vak 'Life Style'. Dit vak bestaat uit lessen gericht op voeding en gezondheid. Willen ze verder in voeding en gezondheid dan krijgen ze in het tweede en derde leerjaar een aantal keuzevakken. Hierin kunnen ze in leerjaar 3 zelfs examen doen. In leerjaar 4 kunnen ze daardoor al een aantal onderdelen uit het mbo-programma volgen.

Internationaliseren

Vanaf het tweede leerjaar krijgen leerlingen op Aeres MAVO Bilthoven lessen gericht op internationale en Europese onderwerpen. Daarnaast kunnen ze een extra talenprogramma volgen. Ze ontvangen hiervoor aan het eind van leerjaar 4 een certificaat 'Versterkt talen onderwijs', bijvoorbeeld Cambridge English.

Free Choice

Als leerlingen binnen het reguliere programma uitblinken of ze kunnen versnellen, dan is Free Choice een vak waarbij ze, in overleg met de vakdocent, mogen kiezen wat ze willen doen. Van muziek maken tot een hypermodern vogelhuisje bouwen. Ze gaan zelf aan de slag.

Havoniveau eindexamen

Het is ook mogelijk dat leerlingen alvast op een hoger niveau les volgen. Zo kunnen ze bij ons een aantal vakken op havoniveau volgen en daar eindexamen in doen.

Wilt u meer weten over deze extra mogelijkheden? Bezoek onze Open dagen of maak een afspraak via 088 020 5600 of mavo.bilthoven@aeres.nl.