Ben je iemand die niet alleen in de schoolbanken wilt zitten, graag dingen zelf ontdekt én in 6 jaar naar het hbo wilt? Kies dan voor Het Groene Lyceum. Je werkt dan veel in de praktijk en je doet regelmatig (buitenschoolse) projecten. Het is wel hard werken en het studietempo is hoog. Ga jij die uitdaging aan?

Een belangrijk kenmerk van het Groene Lyceum is dat je wisselt tussen theorie, praktijk, projecten en - vanaf het derde jaar - stages. Je leert vooral door te doen! Je volgt dus theorievakken, maar je wordt ook uitgedaagd met allerlei groene praktijkopdrachten op het gebied van planten, dieren en het milieu.

In leerjaar 1 en 2 krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Hierbij werk je (gedeeltelijk) met havo-lesboeken. Daarnaast krijg je groene praktijkvakken en werk je aan projecten. Aan het einde van het tweede leerjaar hoor je definitief of je verder kunt naar de bovenbouw van het Groene Lyceum. In leerjaar 3 en 4 doe je examen in de verschillende vmbo-onderdelen. Je begint dan ook met een stage en krijg je de eerste mbo-vakken. In leerjaar 5 en 6 ben je volledig bezig met de mbo-opleiding Toegepaste Biologie. Na 6 jaar heb je dus je vmbo- én je mbo-diploma!

Graag een dagje meelopen en kennis maken met Het Groene Lyceum? Meld je dan aan via onderstaand formulier en we houden je op de hoogte.